Accueil

Deurne

23.05.2024
De drijvende kracht van het opvangcentrum: onze vrijwilligers aan het woord Het opvangcentrum van Deurne mag rekenen op de hulp...
15.05.2024
Op zaterdag 15 juni 2024 kan je opnieuw een kijkje komen nemen in ons opvangcentrum tijdens onze opendeurdag!

Over het centrum

Het opvangcentrum in Deurne is één van de Belgische centra voor verzoekers om internationale bescherming die rechtstreeks worden beheerd door Fedasil. 

Het opvangcentrum van Deurne, met ruimte voor 170 personen, biedt gespecialiseerde plaatsen voor andersvaliden en minder mobiele personen met hun familie.

Verschillende personeelsleden staan in voor de goede werking: maatschappelijk werkers, opvoeders, onthaalmedewerkers, verpleegkundigen, animatoren….

Het opvangcentrum van Deurne is, zoals alle centra van Fedasil, een open opvangcentrum en biedt onderdak, voeding, medische zorgen en sociale begeleiding aan asielzoekers tijdens de behandeling van hun verzoek om internationale bescherming.

Vrijwilligers 

Wij zijn steeds op zoek naar enthousiastelingen die onze dagelijkse werking in het opvangcentrum willen ondersteunen. Interesse om een handje te komen helpen, of benieuwd naar de mogelijkheden? Contacteer ons dan via info.deurne@fedasil.be 

Stages

Het opvangcentrum van Deurne heeft regelmatig stageplaatsen voor opvoeders, maatschappelijk werkers of andere sociale richtingen. Voor het schooljaar 2023 - 2024 hebben we geen stageplaatsen meer voor de richting Maatschappelijk Werk.

Contacteer ons via stage.deurne@fedasil.be

Giften

Wij zijn steeds op zoek naar een aantal dingen, zoals kledij, voor onze bewoners. Je kan steeds op Facebook (Fedasil Deurne) kijken voor de laatste info.  

Buurtinitiatieven

Het centrum organiseert op regelmatige basis activiteiten die toegankelijk zijn voor buurtbewoners. Ook werken we samen met organisaties en verenigingen uit de buurt. Op die manier willen we het centrum optimaal integreren in de omgeving. Via nieuwsbrieven informeren we de buurt over activiteiten. Onze buurtwerker Annelies Tavernier zorgt voor de contacten met de buurt, het opvolgen van alle vragen of eventuele klachten. Je kan mailen naar info.deurne@fedasil.be voor al je vragen.

Contact

Opvangcentrum Deurne
Ergo-De Waellaan 32
2100 Deurne
T 03 376 13 00
info.deurne@fedasil.be
Facebook: Fedasil Deurne