Accueil

Jong ontmoet oud

04/03/2019
Een toevallige ontmoeting afgelopen zomer groeide uit tot een hartverwarmende samenwerking tussen het opvangcentrum en de bewoners van rusthuis Floordam.

Afgelopen zomer waren onze niet-begeleide minderjarigen een spel aan het spelen in de buurt van de bibliotheek. De bewoners van de Floordam hadden onze jongeren gezien en nodigden hen spontaan uit om even binnen te komen voor een kennismaking en een babbel. Van het één kwam het ander en zowel jong en oud genoten van deze onverwachte aandacht. Er werd afgesproken dat de bewoners van de Floordam op bezoek zouden komen in het centrum voor een rondleiding.

Toen het zover was, bakten onze jongeren een cake en zorgde ze voor een tas koffie om de bewoners welkom te heten. Geboeid luisterden de bezoekers naar onze werking en naar de verhalen van de jongeren. Tijdens het bezoek kwam ter sprake dat we in het opvangcentrum tijdens de winter een tekort hadden aan warme kledij. De bezoekers aarzelden niet lang en maakte de belofte om iets te doen voor onze jongeren.

Breien voor de jeugd
Toen we rond kerst opnieuw een bezoek brachten aan de Floordam, lag er een stapel warme mutsen, sjaals en truien klaar voor onze jongeren. Allemaal zelf gebreid door de bewoners van Floordam. Ze hadden deze ingepakt als kerstcadeau voor onze jongeren. Ondertussen blijft de samenwerking verder duren en zijn onze jongeren nog een keer op bezoek geweest in de Floordam. In gebroken Engels, Frans en met gebaren kunnen onze jongeren hun verhaal doen.  De bewoners bieden hen een luisterend oor.

Een deugddoende samenwerking tussen jong en oud die we in de toekomst graag willen verder zetten!