Accueil

Aanwervingen bij Fedasil

19/08/2024
De missie van Fedasil is vaak heel tastbaar in de dagelijkse taken van medewerkers, gaande van het klaarmaken van een lege kamer tot het geven van informatie over de procedure. Dat maakt werken in een opvangcentrum enorm interessant.

De krapte op de arbeidsmarkt is ook in het opvangcentrum goed voelbaar. Bepaalde vacatures nemen veel tijd om ingevuld te worden door de juiste persoon. Om hieraan tegemoet te komen zijn we veel actiever op verschillende jobsites en zijn we aanwezig op jobbeurzen. Zo wierven we sinds januari 2023 al 23 nieuwe medewerkers aan. Daarnaast kiezen we ervoor om zo veel als mogelijk contracten van onbepaalde duur aan te bieden.

Wat een job bij Fedasil echt uniek maakt, zijn de contacten met de bewoners. Ieder met hun eigen verhaal, soms zwaar en heftig, maar vaak ook moedig en veerkrachtig. De gesprekken gaan van het hele dagdagelijkse ('hoe was het op school vandaag?') tot het globale ('wanneer zal er eindelijk vrede zijn?'). Als medewerker van Fedasil hebben we dagelijks heel diverse contacten met bewoners en collega's. Dat kan soms moeilijk en emotioneel belastend zijn, maar ze maken de job ook erg verrijkend.

Indien je aangesproken wordt door bovenstaande is het zeker de moeite om de jobsites of de website van Fedasil in het oog te houden.