Accueil

Samenwerking met Digibanken Noorderkempen

15/05/2024
Digibanken is een initiatief van de Vlaamse Overheid om kwetsbare doelgroepen onderdeel te maken van de digitaliseringsgolf. In het opvangcentrum van Arendonk worden er daarom computerlessen georganiseerd en een digihouse opgericht.

Computerlessen
Digibanken Noorderkempen ging een samenwerking aan met CVO Edukempen om in het opvangcentrum computerlessen aan te bieden. Gisteren startte de 1e lessenreeks. Het thema van deze lessen is ‘solliciteren’. Tijdens 6 avonden leren de bewoners hoe je via een laptop een CV moet aanmaken, hoe je deze per email verstuurt en hoe je vacatures opzoekt op het internet. 13 cursisten registreerden zich om deze cursus te volgen.

In het najaar plannen we een nieuwe lessenreeks met het thema ‘leren werken op computer en smartphone’. De bedoeling is dat we beiden reeksen 2 keer per jaar kunnen aanbieden.

Digihouse
Vandaag startte vrijwilliger Wouter het digihouse op. Elke woensdagvoormiddag zal hij in het opvangcentrum aanwezig zijn om de digitale vragen van onze bewoners te beantwoorden bij een tasje koffie of thee.

Digibanken
Beide initiatieven kwamen tot stand onder impuls van Digibanken Noorderkempen. Mensen in een kwetsbare positie, zoals asielzoekers, lopen meer risico op digitale uitsluiting. Ze hebben niet altijd toegang tot de nodige technologie of internetverbinding. Door het aanbieden van computerlessen en het digicafé werken we samen aan het verkleinen van de digitale kloof.