Accueil

Grimbergen

09.07.2024
Op zoek naar zinvol en maatschappelijk relevant vrijwilligerswerk?
05.07.2024
Het opvangcentrum in Grimbergen vangt al een half jaar mensen op met medische noden.

Nieuwsbrief

Wil u de elektronische nieuwsbrief van ons centrum ontvangen? Vul hieronder uw e-mailadres in.


Over het centrum

Het opvangcentrum in Grimbergen is één van de Belgische centra voor asielzoekers die rechtstreeks worden beheerd door Fedasil. Het opvangcentrum biedt gespecialiseerde plaatsen voor mensen met een medische of psychische problematiek, met hun familie. Er kunnen zo'n 100 mensen terecht. Verpleegkundigen, een arts, onthaalmedewerkers, maatschappelijk werkers, sociaal begeleiders en logistieke en technische medewerkers staan in voor de goede werking van het centrum.

Het opvangcentrum van Grimbergen is, zoals alle centra van Fedasil, een open opvangcentrum en geeft onderdak, voeding, medische zorgen en sociale begeleiding aan asielzoekers tijdens de behandeling van hun verzoek om internationale bescherming.

Vrijwilligers

Wij zijn op zoek naar enthousiastelingen die de dagelijkse werking in het opvangcentrum willen ondersteunen. De kledingshop openen, activiteiten met de kinderen begeleiden, helpen cv's op te stellen, creatieve- of taallessen geven,.... Heb je interesse om een handje te komen helpen, of ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Contacteer ons dan via info.grimbergen@fedasil.be.

Giften

Wij zijn regelmatig op zoek naar een aantal zaken voor onze bewoners. Denk aan rolstoelen, rollators, wandelstokken, maar ook knutselgerief, kledij of kapstokken. Stuur een mailtje naar info.grimbergen@fedasil.be en vertel wat je wil schenken, zodat je niet nodeloos naar het centrum komt.

Nieuwsbrief

Via nieuwsbrieven informeren we de buurt over de werking van het opvangcentrum. Je kan je aanmelden voor de elektronische nieuwsbrief via de website. Vragen of eventuele klachten kan je mailen naar info.grimbergen@fedasil.be.

 

Contact :

Bergdal 16, 1853 Grimbergen

info.grimbergen@fedasil.be - T 02 541 00 60

https://www.facebook.com/fedasilgrimbergen