Accueil

Alveringem

25.10.2023
Het opvangcentrum van Fedasil in Alveringem richt zich uitsluitend op de opvang en begeleiding van hervestigde vluchtelingen...
12.09.2023
Vandaag verwelkomde het opvangcentrum in Alveringem zijn eerste bewoners.

Nieuwsbrief

Wil u de elektronische nieuwsbrief van ons centrum ontvangen? Vul hieronder uw e-mailadres in.


Over het centrum

Fedasil neemt in september 2023 het voormalige LOI en woonzorgcentrum ‘Clep’ in Alveringem over om er opvangplaatsen in te richten voor hervestigde vluchtelingen. De site biedt plaats voor 115 vluchtelingen.

Een team van 27 professionele medewerkers staat in voor de begeleiding: maatschappelijk werkers, opvoeders, onthaalmedewerkers, verpleegkundigen, logistiek medewerkers, animatoren …. Het opvangcentrum voorziet immers niet alleen in de dagelijkse basisbehoeften (zoals onderdak, voedsel en kledij), de bewoners krijgen ook sociale, juridische en medische bijstand.

In Alveringem worden enkel hervestigde vluchtelingen opgevangen. Bij hervestiging, een programma onder leiding van UNHCR, worden vluchtelingen overgebracht van het land waar ze bescherming zochten naar een land (hier België) dat aanvaardt hen op te nemen als vluchteling. Dit in tegenstelling tot asielzoekers die in België nog hun procedure voor internationale bescherming moeten doorlopen. De hervestigde vluchtelingen verblijven slechts enkele maanden in het opvangcentrum van Alveringem.

 

Contact

Opvangcentrum Alveringem
Gapaard 9
8690 Alveringem

algemeen
info.alveringem@fedasil.be, tel: 058/222300, Facebook: Fedasil Alveringem

medische dienst

medische.alveringem@fedasil.be, tel: 058/222301