Accueil

AFS maakt het verschil

23/03/2023
Op zaterdag 11 maart kwamen de AFS Vlaanderen-uitwisselingsstudenten en -vrijwilligers op bezoek in het opvangcentrum. AFS is een non-profit organisatie die zich met studenten, gezinnen en vrijwilligers inzet voor een meer rechtvaardige en vreedzame wereld via intercultureel leren en uitwisselingen.

Een belangrijk onderdeel van de AFS-ervaring is leren hoe gepast omgaan met de verschillen om ons heen en de daarbij horende uitdagingen. Belangrijk is om te leren bruggen bouwen tussen culturen en een positief verschil maken. “Jezelf onderdompelen in een andere cultuur zorgt immers voor een ruime blik op de wereld waardoor je vanzelf wereldburger wordt!”

Een 25-tal studenten die volgend jaar op uitwisseling vertrekken, maakten op zaterdag 11 maart het verschil tijdens een bezoek aan het opvangcentrum. Het bezoek ging van start met een rondleiding door het opvangcentrum. Daarna volgde een kennismaking met leeftijdsgenoten uit het opvangcentrum. De jongeren die in het opvangcentrum verblijven, genoten met volle teugen van een typisch Vlaamse activiteit, namelijk wafelenbak! Daarna volgde voor de AFS-studenten een initiatie cricket, de favoriete sport van de jongeren in het opvangcentrum!