Accueil

Wereldvluchtelingendag in de bib

20/06/2022
In de bib van Arendonk vind je een infostand naar aanleiding van Wereldvluchtelingendag.

Vandaag, 20 juni, is het Wereldvluchtelingendag. Deze dag staat jaarlijks in het teken van de mensen die noodgedwongen hun thuis hebben moeten verlaten omwille van conflicten of vervolging. Dit jaar ligt de focus op het recht om veiligheid te zoeken. Nav Weredelvluchtelingdag worden er op veel plaatsen in ons land activiteiten voorzien. In het opvangcentrum zetten we onze bewoners in de bloemetjes door op elke dienst iets leuks te voorzien, gaande van een hapje, een drankje, tot leuke activiteiten.

Het opvangcentrum van Arendonk ging een samenwerking aan met de bibliotheek om dit thema in de kijker te zetten. In de bib zal van 20 juni tem 11 juli een infostand staan, met boeken omtrent vluchtelingen. Je vindt er ook een infomapje met informatie over Wereldvluchtelingendag, onze nieuwsbrief editie juni 2022, een folder over de buddywerking en een folder over vrijwilligerswerk bij Wereldspelers.

Voortaan zal onze nieuwsbrief via de bib ter beschikking staan voor de mensen die geen nieuwsbrief via briefpost ontvangen. U kan zich ook steeds op de nieuwsbrief abonneren door uw emailadres in te vullen via deze link.