Accueil

Incident in het centrum

18/03/2022
Wij betreuren het incident dat afgelopen dinsdag in het opvangcentrum plaatsvond en nemen alle nodige maatregelen om de rust te doen terugkeren.

In het opvangcentrum van Poelkapelle vond op dinsdag 15 maart een conflict plaats tussen 2 groepen bewoners. Het startte met een kleiner incident in de bus, later ontstond er een grotere ruzie tussen een dertigtal personen in het opvangcentrum.

Fedasil neemt dit incident zeer serieus en veroordeelt het geweld dat plaatsvond. Iedereen die iets met het conflict te maken had, is ondertussen uit ons centrum gehaald en verspreid over andere  (gesloten) centra in het land. Wij danken ook uitdrukkelijk de politie voor hun snelle en daadkrachtige  Interventie.

Gelukkig werd er niemand ernstig gewond en is de rust ondertussen weergekeerd in het centrum. Wij zullen de komende dagen een zero-tolerance beleid voeren naar agressie in het centrum toe en plaatsen ook tijdelijk extra bewaking. Verder bekijken wij samen met De Lijn en gemeentediensten welke maatregelen nog extra nodig zijn.

Het is de eerste keer in het elfjarig bestaan van het opvangcentrum dat wij een incident van deze grootte meemaakten. Wij betreuren dat de buurtbewoners en omstaanders hier  hinder van hebben ondervonden, en zullen er uiteraard alles aan doen om soortgelijke incidenten in de toekomst te vermijden.