Home

Onze vrijwilligers in de kijker

05/12/2013
Ter gelegenheid van de Internationale dag van de vrijwilliger zet Fedasil enkele personen in de kijker die zich in hun vrije tijd inzetten voor asielzoekers en zo helpen het dagelijks leven van deze mensen aangenamer te maken.

Op donderdag 5 december vieren we de Internationale dag van de vrijwilliger. Elk opvangcentrum van Fedasil werkt regelmatig samen met vrijwilligers. Sommige van hen helpen op wekelijkse basis, anderen komen een handje toesteken bij speciale activiteiten. In totaal zijn er ongeveer 300 vrijwilligers actief in de centra: mensen die stuk voor stuk hun steentje bijdragen aan het verbeteren van de kwaliteitsvolle opvang van asielzoekers.
In de opvangcentra helpen vrijwilligers bij de organisatie en begeleiding van groepsactiviteiten (diverse ateliers en animatie), ze werken zowel binnen als buiten het centrum (excursies, begeleiding bij kampen). Ze geven ook taal- en computerlessen. En soms bieden ze gewoon een luisterend oor.
Hieronder vindt u de portretten van 11 vrijwilligers. Lijkt het u ook wat om aan de slag te gaan als vrijwilliger in een van onze opvangcentra? Aarzel niet en neem contact op met een centrum in uw regio.
Rob (63 jaar), vrijwilliger in het opvangcentrum van Arendonk - ‘Na elke winter… een mooie lente’Ghislaine, vrijwilligster in het opvangcentrum van Broechem – Elke maand naar het museumMarc (63 jaar), vrijwilliger in het opvangcentrum van Kapellen – Groene vingers in de ‘Nof’Joris (83 jaar), vrijwilliger in het opvangcentrum van Poelkapelle – Leeftijd speelt geen rolJustine (19 jaar), vrijwilligster in het opvangcentrum van Sint-Pieters-Woluwe – Vrijwilligerswerk = je hart volgen
Pierre (66 ans), bénévole au centre d'accueil de Bovigny (Gouvy) - 'Le sentiment d'être encore utile'Yakha (58 ans), bénévole au centre d'accueil de Charleroi - Ancienne demandeuse d'asile devenue bénévoleSandra (32 ans), bénévole au centre d'accueil de Jodoigne - 'Voyager sans changer de pays'Jeannou, bénévole au centre d'accueil de Morlanwelz - 'Des opportunités pour discuter'Aline (32 ans), bénévole au centre d'accueil de Sugny (Vresse-sur-Semois) : Partager du bonheur avec les résidentsElise (83 ans), bénévole au centre d'accueil de Rixensart - Une bénévole exceptionnelle