Home

Een nieuwe DG voor Fedasil

03/05/2024
Pieter Spinnewijn
Pieter Spinnewijn werd aangeduid als nieuwe directeur-generaal van Fedasil. Hij neemt zijn mandaat op vanaf 1 juli.

Vandaag, op vrijdag 3 mei, heeft de ministerraad Pieter Spinnewijn aangeduid voor de functie van directeur-generaal van Fedasil. Het gaat om een hernieuwbaar mandaat van 6 jaar, dat ingaat vanaf 1 juli 2024.

Pieter Spinnewijn is al meer dan 15 jaar aan de slag binnen het Agentschap. Zijn ervaring situeert zich op het terrein, als HR verantwoordelijke en directeur van het Klein Kasteeltje, en bij de centrale diensten in Brussel. Sinds januari 2021 is Pieter directeur Operationele diensten ad interim.

Hij is master in de rechten (KU Leuven) en behaalde een bijkomend diploma in sociaal recht (Parijs Sorbonne). Hij volgt Michael Kegels op, die in september 2022 zijn ontslag heeft gegeven. In afwachting van de nieuwe DG, vervulde Fanny François de functie ad interim.

We wensen Pieter veel succes met de nieuwe uitdaging en bedanken Fanny voor haar tomeloze engagement als DG ad interim!

Mandaat? De directiefuncties bij Fedasil worden uitgeoefend voor een verlengbaar mandaat van 6 jaar. De selecties gebeuren door werkenvoor.be  - het selectiebureau van de federale administraties. De ministerraad duidt de directeur/directrice generaal aan.