Home

Cafélingua: een groot succes

09/03/2020
Via het nieuwe project Cafélingua kunnen deelnemers vreemde talen leren en tegelijk op een gezellige manier in contact komen met mensen uit de hele wereld!

Het initiatief Cafélingua werd gelanceerd onder impuls van de vereniging ‘Welcome Home International’. Verschillende expats die in Brussel wonen, wilden graag nieuwe talen leren en tegelijk hun eigen taal aan anderen aanleren. Daarom werd contact opgenomen met het aanmeldcentrum, dat een heel multiculturele bevolking heeft. De bewoners waren direct gewonnen voor het idee om de Belgische landstalen te leren, maar ook om kennis te maken met expats die hier wonen.

Twee uur initiatie per week

Deze taalcafé’s worden wekelijks georganiseerd in het Klein Kasteeltje. Er worden tafels en stoelen geplaatst in onze animatiezaal en alle bewoners worden uitgenodigd om gezellig aan te schuiven.

Ongeveer twee uur lang komen de tongen los en stralen de gezichten. De asielzoekers uit het centrum zijn pas aangekomen uit de hele wereld: Latijns-Amerika, Midden-Oosten, Afrika… Ze moeten hier een nieuw leven opbouwen, en daarbij is het fijn om nieuwe personen te leren kennen en zich open te stellen voor een nieuwe cultuur. Cafélingua lokt dus elke week meer en meer geïnteresseerden.

Eerste ontmoetingen in België

Na enkele weken verhuizen de bewoners van het Klein Kasteeltje naar opvangcentra buiten Brussel. De personen die deelnamen aan Cafélingua hebben toch een eerste kennismaking gehad met mensen van hier. Een hartverwarmend project om mensen van harte te verwelkomen!