Home

Sociaal deskundige - project jongvolwassenen 18-21 (m/v/x)

Fedasil kent materiële hulp toe aan aanvragers van internationale bescherming en aan andere categorieën van vreemdelingen die ook recht hebben op opvang ("opvangwet" van 12 januari 2007). Fedasil organiseert, rechtstreeks of via haar partners, een kwaliteitsvolle opvang en begeleiding. Het Agentschap beheert bovendien de observatie en oriëntatie van niet-begeleide minderjarige vreemdelingen (de 'NBMV'). Fedasil coördineert de programma's voor vrijwillige terugkeer vanuit België. Fedasil draagt bij tot het uitwerken, de voorbereiding en de uitvoering van het opvangbeleid. In het kader van verschillende initiatieven zorgt Fedasil voor de integratie van de opvangcentra binnen de plaatselijke gemeenschap.

Fedasil zoekt een

Sociaal deskundige - Project 'Jongvolwassenen 18-21'

Voor het opvangcentrum van Gent Boot

interne & externe / werfreserve selectie

Referentienummer: 9056-219

Functie

Doel

Het project zet in op de groep bewoners tussen de 18 en 21 jaar, adolescenten die zich in een opvangcentrum bevinden, wiens verzoek om internationale bescherming lopende is, maar die op dit moment als volwassenen beschouwd en behandeld worden. De bedoeling van dit project is het minder bruusk doen verlopen van de overgang van minderjarigheid naar meerderjarigheid, van het ondersteunen van de jongeren die zich in deze leeftijdscategorie bevinden bij het in staat worden om zijn/haar leven, al dan niet met behulp van zijn/haar netwerk, zelfstandig in handen te nemen. Het project wordt geleid door twee sociaal werkers, die de jongeren individueel begeleiden en een traject op maat voor elke jongere uittekenen, in samenspraak met de jongere (en eventueel met zijn/haar netwerk). Deze begeleiders staan in nauw contact met de sociaal assistenten van de betrokkenen jongeren, die nog steeds verantwoordelijk blijven voor het opvolgen van het verzoek om internationale bescherming van de desbetreffende bewoners. De uitrol en evaluatie van het project gebeuren samen met de sociaal assistenten.

Context

Het opvangcentrum heeft een capaciteit van 240 bewoners en er werken 55 personeelsleden.

De personeelsleden verzekeren de omkadering van de bewoners en hebben verschillende taken en profielen. Samen vormen ze de verschillende diensten van het centrum: het onthaal, de sociale dienst, de medische dienst, de logistieke-technische dienst, de administratie, de dienst buurtwerking en animatie, de opvoeders, …

Als sociaal deskundige maak je deel uit van de sociale dienst.

Inhoud

  • Je fungeert als ‘vlinder’ tussen de minderjarigenwerking en de volwassenenwerking.
  • Je werkt samen met de jongere aan een realistisch en duurzaam toekomstperspectief waarbij groei naar autonomie centraal staat, op maat van elke jongere.
  • Je stelt een individueel handelingsplan op, een ‘kader’ waarbinnen gewerkt wordt. Je bekijkt samen met de jongere hoever hij/zij staat en waar hij/zij naartoe wil per levensdomein (opleiding, huisvesting, hobby’s etc.).
  • Je organiseert activiteiten, workshops en vormingen voor én met de jongeren.
  • Je werkt samen met de jongeren een kamp uit. Je werkt een plan uit om de jongeren actief te laten deelnemen aan de organisatie/invulling van het kamp.
  • Je organiseert bewonersvergaderingen.
  • Je werkt zowel op individueel- als op groepsniveau met de jongvolwassenen.
  • Je bent een vertrouwensfiguur voor de jongeren.
  • Je werkt nauw samen met andere diensten (buurtwerking en animatie, AMA-dienst, onthaal etc)
  • Je werkt in een shiftensysteem (9u tem 17u/13u tem 21u).

 

Profiel

Je hebt bijzondere interesse voor Fedasil, zijn waarden en deontologische code, zijn organisatie, zijn doelgroep, zijn verschillende partners (Voor alle info: raadpleeg www.fedasil.be).

Diploma en ervaring

Je bent houder van een bachelor/graduaat diploma. bij voorkeur in een sociale richting.

Technische competenties

Je hebt voeling met/interesse in het werken met een kwetsbare multiculturele doelgroep.
Je hebt reeds een eerste ervaring in de sociale sector.
Je bent autonoom en proactief.  
Je bent creatief in het vinden van oplossingen.
Je hebt organisatietalent en verantwoordelijkheidszin.
Je bent stressbestendig en besluitvaardig.
Je hebt goede communicatieve vaardigheden.
Je hebt een goede basiskennis van MS Office: Word, Excel, …

Generieke competenties

INFORMATIE ANALYSEREN: Gericht analyseren van gegevens en kritisch beoordelen van informatie.

PROBLEMEN OPLOSSEN: Omgaan met en zelfstandig oplossen van problemen, zoeken van alternatieven en uitvoeren van de oplossing.

OBJECTIEVEN BEHALEN: Beschikken over de inzet, de wil en de ambitie om resultaten te boeken en de verantwoordelijkheid op zich nemen voor de correctheid van ondernomen acties.

ONDERSTEUNEN VANUIT EXPERTISE: Anderen begeleiden, een voorbeeldfunctie uitoefenen en hen ondersteunen in hun dagelijks functioneren.

Troeven

Je hebt kennis van de asielprocedure.

Je hebt ervaring in het uitwerken van projecten.

Je hebt kennis van het Engels, Frans en/of andere vreemde talen.

 

Aanbod

Type overeenkomst

Een voltijds contract (38u per week) van bepaalde duur.

Je wordt tewerkgesteld in categorie B: systeem op basis van uurroosters met vaste en variabele uren en prestaties van 7u36 per dag, vroeg, laat en occasioneel weekendwerk.

Plaats van tewerkstelling

Opvangcentrum Gent Boot

Rigakaai 41

9000 Gent

Loon

Je wordt aangeworven op B1 niveau met de loonschaal die voor jou van toepassing is. Het minimum maandsalaris bedraagt bruto €2. 913, 67 (startsalaris zonder anciënniteit op basis van een voltijdse arbeidsovereenkomst, aan de huidige index). Dit bedrag kan variëren in functie van jouw nuttig geachte beroepservaring. Voor meer inlichtingen, raadpleeg https://bosa.belgium.be.

Voordelen

Maaltijdcheques, voordelige aanbiedingen via Fed+.
Aanvullend pensioen in de vorm van groepsverzekering.
Voordelige hospitalisatieverzekering en diverse sociale voordelen via sociale dienst van Fedasil.
26 jaarlijkse verlofdagen (onmiddellijk bij indiensttreding en evenredig met je arbeidsregime en contractduur).
Vele mogelijkheden tot opleidingen (te volgen tijdens de werkuren).
Aanbod van gratis openbaar vervoer voor je woon-werkverkeer.
Aanbod fietsvergoeding voor je woon-werkverkeer.
Valorisatie van nuttige werkervaring.

 

Zin om te solliciteren?

Heb je interesse in deze functie en herken je je in het gezochte profiel? Solliciteer tegen ten laatste 27/08/2024 door het invullen van het sollicitatieformulier op www.fedasil.be.

Om in overweging genomen te worden, moet uw kandidatuurdossier het volgende bevatten:

  • een motivatiebrief
  • een gedetailleerd CV (waarmee we diplomavoorwaarden en ervaring kunnen beoordelen)
  • een kopie van het vereiste diploma.

 

Buitenlands diploma

Als je beschikt over een diploma in een andere taal als het Nederlands, stuur je een officieel bewijs van homologatie mee met je kandidatuur (naricvlaanderen.be).

Je hebt een diploma in het Nederlands, uitgereikt door een Belgische onderwijsinstelling of van een ander land in zoverre het onderwijs in het Nederlands verliep. Zo niet, moet je het bewijs toevoegen dat je geslaagd bent voor een taalexamen Nederlands van Selor. Voor meer informatie, raadpleeg werkenvoor.be/nl/testen-en-certificaten/taal/ons-aanbod/bestuurszaken/artikel-7-niveau-2b.

Juridische attesten

Als je weerhouden bent voor de functie, zal een bewijs van goed gedrag en zeden (uittreksel van het strafblad) gevraagd worden. Een bewijs model 1 en 2 is nodig voor functies op de minderjarigen afdeling.

Je moet voldoen aan de wetgeving inzake de toegang tot het Belgische grondgebied en de arbeidsvergunningen. Indien je geen Belgisch staatsburger bent, moet je de gepaste documenten voorleggen wanneer je weerhouden bent voor de functie.

Diversiteit

Fedasil wil diversiteit bevorderen en wil onder andere personen met een handicap aanmoedigen om te solliciteren. Indien je een handicap hebt, kan je een redelijke aanpassing vragen van de selectieprocedure. Om hiervan gebruik te maken, moet je de selectieverantwoordelijke informeren.

 

Selectieprocedure

Voorselectie

De selectiecommissie bestudeert alle kandidaturen. De preselectie gebeurt op basis van je kandidatuurdossier (CV en motivatiebrief, diploma + gelijkstelling en attest indien nodig). Alleen de kandidaten waarvan het profiel het meest overeenkomt met de functievereisten zullen worden uitgenodigd voor een selectiegesprek.

Selectie

De selectie zal bestaan uit een schriftelijke test en een selectiegesprek, en zal zo snel mogelijk plaatsvinden na het afsluiten van de vacature. Van de kandidaten die geschikt worden bevonden, maar niet als eerste gerangschikt staan, wordt de kandidatuur in een wervingsreserve bijgehouden voor alle types van arbeidsovereenkomsten voor de duur van 2 jaar. De kandidaten die niet geslaagd zijn, kunnen gedurende 6 maanden niet meer deelnemen aan een nieuwe procedure voor een gelijkaardige functie op hetzelfde niveau.

Alle bijkomende informatie kan verkregen worden bij jana.landuyt@fedasil.be

Via onderstaande link wordt u doorgestuurd naar cvwarehouse.com, waar u op deze vacature kan solliciteren.