Home

Diensthoofd technische afdeling (M/V/X)

Fedasil kent materiële hulp toe aan verzoekers om internationale bescherming en aan andere vreemdelingen die recht hebben op opvang (‘Opvangwet’ van 12 januari 2007). Het Agentschap organiseert, rechtstreeks of via zijn partners, kwaliteitsvolle opvang en begeleiding en staat ook in voor de observatie en oriëntatie van niet-begeleide minderjarige vreemdelingen (de 'NBMV'). Fedasil coördineert de organisatie van vrijwillige terugkeer naar de herkomstlanden. Het Agentschap ondersteunt de uitwerking en voorbereiding van het opvangbeleid en wil bijdragen aan een correcte beeldvorming, de maatschappelijke aanvaarding en de uitvoering van een rechtvaardig migratiebeleid.

 

Fedasil zoekt

Diensthoofd technische afdeling (M/V/X)

voor opvangcentrum Jules Bordet

interne & externe/werfreserve selectie

Referentienummer: 9065-113

 

Functie

Doel

Als afdelingshoofd ben je verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding van het technische team.

Je moet de verwachte resultaten behalen en de ontwikkeling van je team en elk van je collega's stimuleren.

Je coördineert en plant het dagelijkse werk van je afdelingen.

Je geeft strategisch advies en informatie aan de directeur en adjunct-directeuren over de specifieke gebieden van je afdeling, de organisatiestructuur en de processen.

Context

Het opvangcentrum Bordet is een federaal opvangcentrum van Fedasil met een capaciteit van 220 plaatsen voor gezinnen, alleenstaande mannen, vrouwen met of zonder kinderen en MENA.

Een team van bijna 64 medewerkers, verdeeld over verschillende teams, is ter plaatse om voor de bewoners te zorgen en de verschillende taken van het centrum uit te voeren.De personeelsleden zijn verantwoordelijk voor de verzorging van de bewoners, voeren een breed scala aan taken uit en hebben verschillende profielen. Samen zijn ze verantwoordelijk voor de verschillende afdelingen van het centrum, waaronder receptie, sociale diensten, medische diensten, technische diensten, logistiek, administratie, ondersteuning en entertainment, opvoeders, enz.

Als Hoofd Technische Dienst ben je verantwoordelijk voor de Technische Dienst. De afdeling bestaat uit 3 technici (meer informatie over het centrum in kwestie vindt u op www.fedasil.be).

Inhoud

       Als diensthoofd technische afdeling zijn je taken als volgt:

In overleg met je managementteam ben je verantwoordelijk voor het beheer van de Technische Dienst om de doelstellingen van het Centrum te verwezenlijken:

 

  • prioriteiten stellen voor de werking van de afdeling en bijgevolg de te ondernemen acties, door samen met het management een operationeel managementplan op te stellen
  • interne procedures, richtlijnen en vademecums voor het team opstellen
  • de instructies van het management op teamniveau opvolgen en toepassen
    het algemene functioneren van het team en het individuele functioneren van de technici plannen, corrigeren, evalueren en vernieuwen.
  • taken verdelen, bewaken en controleren
  • nieuwe werkmethoden onderzoeken en introduceren
  • ervoor zorgen dat de werkvoorschriften, richtlijnen en gedragscodes worden nageleefd en dat de werkomstandigheden passend zijn
  • organiseren van overlegmogelijkheden binnen de afdeling
  • structureren van de interne informatiecirculatie

Je bent verantwoordelijk voor het juiste beheer van de apparatuur en faciliteiten die beschikbaar zijn gesteld aan het centrum, om ervoor te zorgen dat ze beschikbaar zijn en correct worden gebruikt.

Dit omvat de volgende activiteiten

 

  • opstellen (of helpen opstellen) van specificaties voor aankoopdossiers - met bijzondere aandacht voor de noodzakelijke technische specificaties.
  • beheren van de fysieke inventaris
  • analyseren van de aanbevelingen voor de verschillende verbruikscontracten (water, verwarming, elektriciteit, enz.)
  • controleren of het onderhoud van de infrastructuur correct en op tijd wordt uitgevoerd,
    grote storingen melden aan je lijnmanager
  • toezicht houden op de werven en eventueel deelnemen aan werfvergaderingen



Als Site Manager zijn uw hoofdtaken als volgt:

Je bent betrokken bij contacten en follow-up met de verschillende externe partners (eigenaar, architect, bedrijven die verantwoordelijk zijn voor het werk, enz.); met verschillende bedrijven (externe inspecties, onderhoud, specifieke behandelingen, enz.) 

       

  • Uitvoeren van onderhouds- en herstelwerkzaamheden aan de infrastructuur van het centrum, waaronder elektrische, loodgieters-, timmer- en schilderwerkzaamheden.
  • Monitoren en controleren van de infrastructuur om te anticiperen op eventuele storingen of problemen.
  • De informatie verstrekken die nodig is om materialen en machines voor het onderhoud van het centrum aan te schaffen, deze te inventariseren en veilig op te slaan.
  • toezicht houden op externe bedrijven: onderaannemers en dienstverleners zoals afvalverwijdering, onderhoud van beveiligingssystemen, brandblussers, enz.

 

 

Profiel

Je hebt een bijzondere interesse voor Fedasil, zijn werking, waarden en doelgroep. Voor meer info: raadpleeg www.fedasil.be.

Diploma en ervaring

 Je hebt een diploma hoger secundair onderwijs, bij voorkeur in een technische richting.

Je hebt een eerste relevante professionele ervaring met de coördinatie van een team.

Technische competenties

Vereisten

- Relevante werkervaring in een soortgelijke functie is vereist.
- Je hebt affiniteit/interesse in het werken met een kwetsbare multiculturele doelgroep.
- Je bent in staat om zelfstandig en gestructureerd te werken. Je hebt een goed gevoel voor prioriteiten
- Je hebt expertise op de volgende gebieden: loodgieterswerk, verwarming, elektriciteit, stukadoorswerk, metselen, schrijnwerkerij, enz.
- Je bent nauwkeurig en punctueel
- Je toont initiatief en bent enthousiast
- Je bent vaardig en creatief in het vinden van oplossingen. (pech)
- Je bent stressbestendig
- Je bent vertrouwd met de basisprincipes van MS Office: Word, Excel, enz.
- Je bent in het bezit van een rijbewijs

Generieke competenties

Informatie analyseren: Gericht analyseren van gegevens en kritisch beoordelen van informatie.

 

PROBLEMEN OPLOSSEN: Omgaan met en zelfstandig oplossen van problemen, zoeken van alternatieven en uitvoeren van de oplossing.

 

Objectieven behalen: Beschikken over de inzet, de wil en de ambitie om resultaten te boeken en de verantwoordelijkheid op zich nemen voor de correctheid van ondernomen acties.

 

ONDERSTEUNEN VANUIT EXPERTISE: Anderen begeleiden, een voorbeeldfunctie uitoefenen en hen ondersteunen in hun dagelijks functioneren.

Troeven

Je weet hoe je medewerkers moet evalueren.

Je bent vertrouwd met het werken in een multidisciplinair team en/of in een residentiële setting.

Je spreekt Nederlands en/of andere vreemde talen.

 

Aanbod

Type overeenkomst

Voltijds contract (38u/week) van onbepaalde duur

*Deeltijds (50%) voor het onthaalcentrum Bordet

*Deeltijds (50%) voor het informatiepunt

Vorming van een wervingsreserve (voor alle soorten arbeidsovereenkomsten)

Categorie A: Administratief uurrooster met vaste en variabele uren en prestaties van 7u36 per dag, van maandag tot vrijdag.

 

Plaats van tewerkstelling

FEDASIL – Bordet

Wolstraat 200, 1000 Bruxelles

Loon

Je wordt aangeworven op het niveau C1 met de loonschaal die voor jou van toepassing is. Het minimum bruto maandsalaris bedraagt minimum € 2.474.99(startsalaris zonder anciënniteit op basis van een voltijdse arbeidsovereenkomst, aan de huidige index). Dit bedrag kan variëren in functie van je nuttig geachte beroepservaring. Voor meer inlichtingen, raadpleeg www.bosa.belgium.be

Voordelen

26 vakantiedagen per jaar (direct bij indiensttreding en in verhouding tot de prestaties en het werkregime).

Gratis openbaar vervoer voor woon-werkverkeer.

Mogelijkheid tot fietsvergoeding voor woon-werkverkeer.

Maaltijdcheques en voordelige aanbiedingen met een Federale kortingskaart.

Voordelige hospitalisatieverzekering en diverse sociale voordelen.

Valorisatie van nuttige werkervaring.

Heel wat opleidingsmogelijkheden (te volgen tijdens de werkuren).

Aanvullend pensioen in de vorm van een groepsverzekering.

 

Zin om te solliciteren?

Heb je interesse in deze functie en herken je jezelf in het profiel, solliciteer dan via de link bij de vacature (www.fedasil.be). De uiterste datum om te solliciteren is 04/08/2024.

Om in overweging genomen te worden, moet je ons volgende zaken bezorgen:

  • een motivatiebrief
  • een gedetailleerd CV (waarmee we diplomavoorwaarden en ervaring kunnen beoordelen)
  • een kopie van het vereiste diploma.

Buitenlands diploma

Indien je het vereiste diploma in het buitenland hebt behaald, moet je een gelijkwaardigheidsattest toevoegen, uitgereikt door NARIC-Vlaanderen. Voor meer informatie, raadpleeg www.naricvlaanderen.be. Voor vacatures in Brussel, zie ook www.equivalences.cfwb.be. .

Kennis van het Nederlands

Je hebt een diploma in het Nederlands, uitgereikt door een Belgische onderwijsinstelling of van een ander land in zoverre het onderwijs in het Nederlands verliep. Zoniet, moet je het bewijs toevoegen dat je geslaagd bent voor een taalexamen Nederlands van Selor. Voor meer informatie, raadpleeg www.selor.be

Juridische attesten

Als je weerhouden bent voor de functie, zullen wij een bewijs van goed gedrag en zeden (uittreksel van het strafblad) algemeen model en model 2 vragen.

Je moet voldoen aan de wetgeving inzake de toegang tot het Belgische grondgebied en de arbeidsvergunningen. Indien je geen Belgisch staatsburger bent, moet je de gepaste documenten voorleggen wanneer je weerhouden bent voor de functie.

Diversiteit

Fedasil wil diversiteit bevorderen en wil onder andere personen met een handicap aanmoedigen om te solliciteren. Indien je een handicap hebt, kan je een redelijke aanpassing vragen van de selectieprocedure. Gelieve in dit geval vooraf de selectieverantwoordelijke te informeren.

 

Selectieprocedure

Voorselectie

De selectiecommissie bestudeert alle kandidaturen. De preselectie gebeurt op basis van je kandidatuurdossier (CV en motivatiebrief, diploma + gelijkstelling en attest indien nodig). Alleen de kandidaten waarvan het profiel het meest aansluit bij de functievereisten, worden uitgenodigd voor een selectiegesprek.

Selectie

De selectie bestaat uit een schriftelijke test en een gesprek en zal plaatsvinden op 09/08/2024. Van de kandidaten die geschikt worden bevonden, wordt de kandidatuur voor de duur van 2 jaar in een wervingsreserve bijgehouden. Deze wervingsreserve kan door andere opvangcentra geraadpleegd worden. Kandidaten die niet geslaagd zijn, kunnen gedurende 6 maanden niet meer deelnemen aan een nieuwe procedure voor een gelijkaardige functie op hetzelfde niveau.

 

Voor bijkomende info, contacteer solange.muzinga@fedasil.be of Bdt_hr@fedasil.be.

Via onderstaande link wordt u doorgestuurd naar cvwarehouse.com, waar u op deze vacature kan solliciteren.