Home

Verpleegkundige (m/v/x)

Fedasil zoekt een

Verpleegkundige (M/V/X) 

voor een opvangcentrum in Overijse

 

Voltijds (38u/week). Een lager tewerkstellingspercentage is bespreekbaar.

Onbepaalde duur.

Referentienummer: 9046-311

Intern/extern

 

Wat houdt de job in?

Je staat in voor het organiseren en toedienen van medische zorgen en voor het uitbouwen van de medische dienstverlening binnen het opvangcentrum van Overijse. Je draagt zo bij aan de fysieke en mentale gezondheid van de bewoners. Dat gebeurt met aandacht voor de specificiteit en diversiteit van de doelgroep en met oog voor het totale welzijn van de bewoners.

Een verpleegkundige bij Fedasil werkt erg autonoom en is het eerste aanspreekpunt voor de bewoners bij medische problemen. Je bent de link tussen de bewoner en de arts, de externe zorgverleners en de andere diensten van het opvangcentrum.

 

Wat doe je zoal tijdens een werkweek?

  • Je voert verpleegkundige consultaties uit en bent zo het eerste aanspreekpunt voor de bewoners voor al hun gezondheidsproblemen en vragen en zorgt voor een doorverwijzing indien nodig. Je kan hierin prioriteiten stellen en autonoom handelen.
  • Je ziet nieuwe bewoners en doet een eerste medische intake en anamnese. Je inventariseert de medische problemen. Je staat in voor het opmaken, opvolgen en aanvullen van de medische dossiers.
  • Je zorgt voor een correcte opvolging van de vaccinaties en TBC-screening die de bewoner bij aankomst in Brussel krijgt.
  • Je verleent eerste hulp bij ongevallen en staat in voor eventuele wondzorg, medicatie voorbereiden en verdelen, inspuitingen en andere verpleegtechnische handelingen.
  • Je maakt afspraken met externe zorgverstrekkers. Je houdt de medische agenda bij.
  • Je organiseert consultaties door huisartsen of externe organisaties, zoals Kind en Gezin of psychosociale dienstverlening.

En daarnaast?

  • Je stelt je expertise ter beschikking bij interne en externe overlegmomenten en neemt actief deel aan deze momenten.
  • Je bent verantwoordelijk voor stockbeheer en bestellen van materiaal.
  • Je kan meewerken aan mogelijke (gezondheids-)projecten en aan opleidingen en infomomenten voor medewerkers en bewoners.

 

Wat is de context?

Fedasil zorgt voor de materiële hulp van verzoekers om internationale bescherming. Fedasil zorgt voor kwaliteitsvolle opvang en begeleiding, staat in voor de observatie en oriëntatie van niet-begeleide minderjarige vreemdelingen en coördineert de organisatie van vrijwillige terugkeer naar herkomstlanden. Fedasil wil bijdragen aan een correcte beeldvorming, de maatschappelijke aanvaarding en de uitvoering van een rechtvaardig migratiebeleid. Voor meer info over de missie van Fedasil: Onze waarden | Fedasil.

Het opvangcentrum voor asielzoekers in Overijse is een open federaal opvangcentrum, beheerd door Fedasil. Het heeft een capaciteit van 70 plaatsen en er werken 43 tal personeelsleden. De plaatsen in het centrum zijn bestemd voor het opvangen en begeleiden van niet-begeleide buitenlandse minderjarige jongens in hun eerste fase (observatie en oriëntatie) en hun tweede fase (opvang) van de asielaanvraag. Deze begeleiding omvat zowel materiële ondersteuning (zoals onderdak, voedsel en kledij), als psychosociale en maatschappelijke begeleiding. 

Als verpleegkundige werk je binnen de medische dienst, samen met een medeverpleegkundige, een psychologe en een medisch secretaresse. Na het invullen van deze vacature is onze medische dienst volledig bemand. Meer informatie vind je op Collega’s aan het woord | Fedasil.

 

Ben jij de persoon die we zoeken?

Profiel

  • Je bent een enthousiaste verpleegkundige die vanuit haar/zijn persoonlijkheid, opleiding en ervaringen de skills en de drive heeft om binnen een opvangcentrum de medische dienst mede tot een vlot draaiende en fijne werkomgeving te maken. Je houdt hierbij rekening met de dynamiek van het team.
  • Je bent stressbestendig en kan goed probleemoplossend denken en handelen.
  • Je bent in staat om autonoom te functioneren en beslissingen te nemen binnen je opdracht van verpleegkundige. Je kan hierbij ook grenzen stellen.
  • Je hebt een bijzondere interesse voor Fedasil, zijn werking, waarden en de specifieke en diverse doelgroep. Voor meer info: raadpleeg www.fedasil.be
  • Je hebt kennis van een medische doelgroep met een andere culturele achtergrond.
  • Je kan vlot werken met MS Office: Word, Excel…
  • Administratie schrikt je niet af.

We vinden het een meerwaarde als je ervaring hebt in een multidisciplinaire omgeving en Engels of andere talen spreekt. Dit is echter geen vereiste.

 

 Diploma en ervaring

  • Je hebt een bachelor-/graduaatsdiploma of brevet in de verpleegkunde (of verloskunde van voor 2018).
  • Je hebt een visum van de FOD Volksgezondheid en liet je diploma viseren door de Provinciale Medische Commissie van de regio waarin je wil werken.
  • Je hebt een eerste relevante professionele ervaring als verpleegkundige.

Medewerkers van de federale overheid beschikken ook altijd over deze generieke competenties:

  • INFORMATIE ANALYSEREN: Gericht analyseren van gegevens en kritisch beoordelen van informatie.
  • PROBLEMEN OPLOSSEN: Omgaan met en zelfstandig oplossen van problemen, zoeken van alternatieven en uitvoeren van de oplossing.
  • OBJECTIEVEN BEHALEN: Beschikken over de inzet, de wil en de ambitie om resultaten te boeken en de verantwoordelijkheid op zich nemen voor de correctheid van ondernomen acties.
  • ONDERSTEUNEN VANUIT EXPERTISE: Anderen begeleiden, een voorbeeldfunctie uitoefenen en hen ondersteunen in hun dagelijks functioneren.

 

Wat bieden wij?

Type overeenkomst

Een voltijds contract (38u/week) van onbepaalde duur. Er wordt telkens een werfreserve aangelegd voor alle type arbeidsovereenkomsten voor de duur van minstens 2 jaar. De aangelegde werfreserve kan ook door andere opvangcentra gebruikt worden.

Categorie A: Administratief uurrooster met vaste en variabele uren en prestaties van 7u36 per dag, van maandag tot vrijdag.

 

Plaats van tewerkstelling

Homeweg 15, 3090 Overijse

 

Loon

Je wordt aangeworven op het niveau B1 met de loonschaal die voor jou van toepassing is. Het voltijds bruto maandsalaris bedraagt € 2.913,67. Dit is het startsalaris zonder anciënniteit op basis van een voltijdse arbeidsovereenkomst, aan de index van juni 2024. Dit bedrag kan variëren in functie van jouw nuttig geachte beroepservaring tot maximum € 4.269,60. Voor meer inlichtingen, raadpleeg www.bosa.belgium.be.

 

 Waarom als verpleegkundige bij Fedasil Overijse werken?

  • Je werkt enkel tijdens de kantooruren. Je hebt geen nachtshiften en weekendshiften.
  • Glijdende werkuren, verlof tussen kerst en nieuwjaar en 26 vakantiedagen per jaar (direct bij indiensttreding en in verhouding tot de prestaties en het werkregime)
  • Na het invullen van deze vacature is onze medische dienst in Overijse volledig bemand.
  • Gratis openbaar vervoer en de mogelijkheid tot fietsvergoeding voor woon-werkverkeer of een tegemoetkoming in de onkosten van de auto bij het woon-werkverkeer.
  • Maaltijdcheques en voordelige aanbiedingen met een Federale kortingskaart.
  • Voordelige hospitalisatieverzekering en diverse sociale voordelen.
  • Valorisatie van nuttige werkervaring.
  • Heel wat opleidingsmogelijkheden (te volgen tijdens de werkuren).
  • Aanvullend pensioen in de vorm van een groepsverzekering

 

Zin om te solliciteren?

Fedasil wil diversiteit bevorderen en wil onder andere personen met een handicap aanmoedigen om te solliciteren. Indien je een handicap hebt, kan je een redelijke aanpassing vragen van de selectieprocedure. Gelieve in dit geval vooraf de selectieverantwoordelijke te informeren.

Heb je interesse in deze functie en herken je jezelf in het profiel, solliciteer dan via de vacature voor het centrum Overijse op Werken bij Fedasil. Solliciteren kan tot en met 14/07/2024.

Om in overweging genomen te worden, moet je ons volgende zaken bezorgen:

  • een motivatiebrief
  • een gedetailleerd CV (waarmee we diplomavoorwaarden en ervaring kunnen beoordelen)
  • een kopie van het vereiste diploma. Indien het gaat om een diploma behaald in het buitenland of in een andere taal, dien je ook uw NARIC-certificaat en uw Selor-taalcertificaat in (zie onder).

Houd rekening met volgende zaken:

  • Indien je geen diploma in het Nederlands hebt, uitgereikt door een Belgische onderwijsinstelling of van een ander land waar het onderwijs in het Nederlands verliep, moet je het bewijs toevoegen dat je geslaagd bent voor een taalexamen Nederlands van BOSA (Artikel 7 niveau 2+/B).
  • Indien je een buitenlands diploma hebt, moet je een gelijkwaardigheidsattest toevoegen, uitgereikt door NARIC-Vlaanderen. Voor meer informatie, raadpleeg www.naricvlaanderen.be. 
  • Je moet voldoen aan de wetgeving inzake de toegang tot het Belgische grondgebied en de arbeidsvergunningen. Indien je geen Belgisch staatsburger bent, moet je de gepaste documenten voorleggen wanneer je weerhouden bent voor de functie.

 

Selectieprocedure

Voorselectie

De selectiecommissie bestudeert alle kandidaturen. De preselectie gebeurt op basis van je kandidatuurdossier (CV, motivatiebrief en diploma + gelijkstelling en attest indien nodig). Alleen de kandidaten waarvan het profiel het meest aansluit bij de functievereisten, worden uitgenodigd voor een selectiegesprek.

Selectie

De selectie bestaat uit een schriftelijke test en een selectiegesprek.

Van de kandidaten die geschikt worden bevonden, wordt de kandidatuur voor de duur van 2 jaar in een wervingsreserve bijgehouden. Deze wervingsreserve kan door andere opvangcentra geraadpleegd worden. Kandidaten die niet geslaagd zijn, kunnen gedurende 6 maanden niet meer deelnemen aan een nieuwe procedure voor een gelijkaardige functie op hetzelfde niveau.

Weerhouden voor de functie

Als je weerhouden bent voor de functie, zullen wij een bewijs van goed gedrag en zeden (uittreksel van het strafblad): algemeen model (595) en model 2 (596.2) vragen.

 

Voor bijkomende info, contacteer hr.overijse@fedasil.be.

Via onderstaande link wordt u doorgestuurd naar cvwarehouse.com, waar u op deze vacature kan solliciteren.