Home

Samen sterk

29/09/2023
Het is ondertussen meer dan anderhalf jaar geleden dat ons opvangcentrum opende. We blikken graag terug op een periode waarin we prachtige partnerschappen hebben opgezet. We lichten er enkele uit.

Elke donderdagavond staan de jongste bewoners van het centrum te trappelen van ongeduld. Ze wachten de skaters van BX’elles op. Zij dompelen de kinderen onder in de wondere wereld van het skaten. In de zomer leren ze de coolste trucjes op het skateboard, op de speelplaats van het UNESCO-school om de hoek. In de winter leren de kinderen hoe hun skateboard te (de)monteren en ontwerpen ze hun eigen design voor een skateboarddeck. Plezier gegarandeerd! Dit project is tot stand gekomen door een samenwerking tussen BX’elles, Fedasil en de internationale organisatie Skateistan.

Echte Molenbekenaars

Nog meer sportievelingen in het centrum, én in de buurt. Een jaar geleden startte het opvangcentrum haar eigen voetbalploeg op. Samen met jongeren van JES vzw vormen we een Younited-team. En onze thuisbasis is nergens anders dan op de terreinen van RWDM. Wekelijks gaan de spelers trainen, om zich voor te bereiden op de toernooien tegen de andere Younited-teams.

Art For All

De cultuurliefhebbers onder de bewoners kunnen terecht bij de Brusselse organisatie Globe Aroma. Samen met andere Brusselaars gaan ze naar concerten, theatervoorstellingen en meer. Ook de kunstenaars in ons centrum kunnen er vertoeven in hun atelier en muzikanten in de repetitieruimte. En af en toe gaan we er de pannen van het dak dansen…

Daarnaast hebben we nog verschillende samenwerkingen met organisaties, waar we stuk voor stuk ontzettend blij mee zijn. Op deze manier kunnen de bewoners en Brusselaars elkaar leren kennen en werken we aan de integratie van zowel de bewoners als het centrum in de buurt.