Home

Welke projecten worden ondersteund door het EVF?

17/01/2013
Fedasil wil de projecten die gefinancierd worden met het Europees Vluchtelingenfonds (EVF) meer onder de aandacht brengen. Een dertigtal Belgische projecten krijgen vandaag ondersteuning. Deze projecten bieden onder andere juridische hulp, psychosociale begeleiding, begeleiding van minderjarigen, toegang tot de arbeidsmarkt, opleidingen…

Het Europees Vluchtelingenfonds (EVF) werd in 2000 door de Europese Unie in het leven geroepen met de bedoeling om in de deelnemende lidstaten projecten mee te financieren voor de opvang van asielzoekers, de integratie van vluchtelingen (of personen die subsidiaire bescherming genieten) of voor hervestiging.

Zowel verenigingen als overheden kunnen steun krijgen. Het gaat om verenigingen die integratieprojecten ontwikkelen, organisaties die vreemdelingen begeleiden, OCMW’s, andere overheidsinstellingen…

Fedasil staat als bevoegde overheid in voor het beheer van het EVF in België. Fedasil verleent advies en ondersteuning aan de door het EVF gesteunde projecten, volgt ze op en controleert ze.

31 informatiefiches
Fedasil wil de EVF-projecten meer onder de aandacht te brengen. Daarom publiceren we op onze website de 31 projecten (zie bijlage). Deze projecten gingen allemaal van start in 2012, en de meeste lopen tot 30 juni 2015. Elke projecthouder stelde een informatiefiche op waarin zijn project wordt voorgesteld (contactgegevens, objectieven van het project, activiteiten, doelpubliek, financiering…).

Op die manier willen we deze projecten, die een duidelijke meerwaarde bieden, onder de aandacht brengen van de sector en van het grote publiek. De fiches zijn gegroepeerd per thema (minderjarigen algemene begeleiding, procedure, begeleiding naar de arbeidsmarkt, zoektocht naar een woning, vrouwen, sociale vertaaldiensten).

De volgende oproep voor EVF-projecten is gepland in de loop van 2013.