Home

Opvang in provinciaal recreatiedomein Zilvermeer Mol

31/01/2024
Fedasil Lommel leidt de tijdelijke opvang van verzoekers om internationale bescherming in Mol in goede banen.

Fedasil kampt met een tekort aan plaatsen om asielzoekers die een verzoek om internationale bescherming registreren in België, op te vangen. Om een opvangplaats te kunnen voorzien voor iedereen die daar recht op heeft, is er dringend behoefte aan extra opvangfaciliteiten. Ook de provinciebesturen kregen de vraag om sites open te stellen. De provincie Antwerpen ging in op dit verzoek en stelt het provinciaal recreatiedomein het Zilvermeer ter beschikking om tijdelijk families op te vangen. De site zal plaats bieden aan maximaal 60 mensen, die er slechts voor een periode van 2 maanden verblijven, in afwachting van een definitieve plaats in het opvangnetwerk van Fedasil en zijn partners.

Eerste bewoners 

Dinsdag 30 januari kwamen de eerste gezinnen toe op het Zilvermeer. Zij zullen in de blokhutten van het recreatiedomein verblijven. De coördinatie van deze opvang wordt uitgevoerd door het opvangcentrum van Fedasil Lommel. Er wordt nauw samengewerkt met de uitbaters van het domein, de betrokken diensten van de gemeente en de lokale politie om een soepel en veilig verloop te waarborgen. De noodopvang heeft geen impact op de recreatieve functie van het domein en het comfort van de kampeerders blijft gegarandeerd.

Noodopvang 2016

Het is niet de eerste keer dat de provincie Antwerpen recreatiedomein het Zilvermeer openstelt voor de noodopvang van verzoekers om internationale bescherming. Ook in 2016 werd er plaats geboden aan een 50-tal mensen. De opvang is toen vlot verlopen mede dankzij de domeineigenaars en kampeerdersraad. Bovendien konden de bewoners terugvallen op activiteiten georganiseerd door een grote groep enthousiaste vrijwilligers.

Meer info? 

Bij vragen over de noodopvang kan u mailen naar info.mol@fedasil.be.