Home

Opendeurdagen centra

03/09/2012
In september en oktober organiseren heel wat Fedasil opvangcentra hun jaarlijkse opendeurdag. Profiteer zeker van deze uitstekende gelegenheid om eens een bezoekje te brengen aan een opvangcentrum voor asielzoekers.

Zaterdag 15 september: Stoumont
In Stoumont kunt u genieten van “smaken van de wereld”, rondleidingen, een springkasteel en een klimmuur, een muzikale avond, en vele andere activiteiten en animatie voor groot en klein.

Zondag 16 september: Klein Kasteeltje (Brussel)
Het Klein Kasteeltje doet mee met Festival Kanal, een buurtfeest langs de oevers van het Brusselse kanaal. U kunt deelnemen aan thematische wandelingen of een bezoek brengen aan de wereldkeuken.

Zondag 16 september: Pondrôme
Een dag vol feest en muziek, met Afrikaanse workshops en culinaire stands en rondleidingen door het centrum.

Zondag 23 september: Kapellen
Sambal Mondial is elk jaar opnieuw een spetterend feest. Deze keer zorgt een Braziliaanse sambaband voor de muzikale omkadering. Verder kunt u genieten van circus, een wereldmodeshow, en de jongeren kunnen zich een weg wringen door een mega-speleobox.

Zondag 30 september: Broechem
Het opvangcentrum van Broechem bestaat 10 jaar, en dat vraagt om een extra feestelijke editie van hun opendeurdag, met interactieve rondleidingen voor groot en klein, kinderanimatie, en een hapje en een drankje.

Zondag 7 oktober: Sint-Truiden
Naar goede gewoonte kunt u zich tijdens de opendeurdag van Sint-Truiden verwachten aan een leuke dag vol animatie, muziek, rondleidingen, een barbecue, enz.

Zaterdag 27 oktober (datum onder voorbehoud): Sint-Pieters-Woluwe
Ook het transitcentrum van Sint-Pieters-Woluwe (Brussel) nodigt de buurt en alle geïnteresseerden uit voor een feestelijke kennismaking met het centrum en zijn bewoners.

In de opvangcentra van Steenokkerzeel, Pondrôme, Broechem, Sint-Truiden en Sint-Pieters-Woluwe kunt u bovendien ook de reizende fototentoonstelling “Vroeger is een ander land” bekijken, over niet-begeleide minderjarigen in België.

Meer informatie vindt u telkens op de webpagina’s van de opvangcentra, en op de Facebookpagina van Fedasil.