Home

Koningin Paola in Steenokkerzeel

17/12/2008
Op dinsdag 16 december heeft H.M. Koningin Paola een bezoek gebracht aan het Observatie- en oriëntatiecentrum voor niet-begeleide minderjarige vreemdelingen in Steenokkerzeel. Het bezoek gebeurde in het kader van haar activiteiten als Ere-Voorzitster van Child Focus.

De Koningin had de wens geuit om het parcours te volgen van een niet-begeleide minderjarige vreemdeling die in ons land aankomt en om kennis te maken met de verschillende diensten die zich met deze doelgroep bezighouden.

 

Het bezoek startte ’s ochtends op de Nationale luchthaven, waar de Koningin het traject volgde van een alleen reizende minderjarige vreemdeling die via Zaventem in ons land aankomt.

 

‘s Middags arriveerde de Koningin in het Observatie- en Oriëntatiecentrum (OOC) van Steenokkerzeel, waar ze verwelkomd werd door de directeur-generaal van Fedasil en de lunch gebruikte samen met de jongeren en hun begeleiders.
Vervolgens nam ze deel aan een werkvergadering. Voor de aanwezigen - onder wie ook onze voogdijminister Marie Arena en Steven Vanackere, Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin - was dit bezoek ook een goede gelegenheid om informeel van gedachten te wisselen over de uitdagingen m.b.t. de opvang van NBMV’s, zoals het dreigende tekort aan opvangplaatsen in de OOC’s (eerste fase) en de gebrekkige doorstroming naar opvangplaatsen in de tweede fase, en de nood aan een betere samenwerking met de gemeenschappen van ons land.

 

Meer info
Opvang van niet-begeleide minderjarige vreemdelingen