Home

Kazou op kamp in het opvangcentrum

24/07/2023
Het is intussen een jaarlijkse gewoonte dat Kazou een inside out vakantie organiseert voor de kids van het opvangcentrum. Hoofdmoni Jade ging dit jaar voor de 5e keer mee en vertelt jullie graag hoe het is geweest.

Kan je jezelf even kort voorstellen?
Ik ben Jade, een 21-jarige studente Media en Communicatie. Sinds 2019 ben ik ook actief als animator en hoofdanimator bij Kazou. Dit jaar was ik de vakantieverantwoordelijke (hoofdmoni) van de Inside Out vakantie in het opvangcentrum in Arendonk.

Hoe lang kom jij al in het opvangcentrum en wat is jouw belangrijkste motivatie om aan dit kamp mee te doen?  
Dit was voor mij het 5e jaar dat ik meeging met de Inside Out vakantie. De reden hiervoor is simpel: de kinderen. Je voelt als moni dat de deelnemers super enthousiast en dankbaar zijn dat wij een week met hen komen spelen. Dat is waarom we dit doen, om iedereen een super leuke week te geven! Want uiteindelijk verdient iedereen het om op kamp te kunnen gaan.

Wat voor soort activiteiten hebben jullie gedaan?
Afhankelijk van de kinderen die er zijn passen we onze activiteiten aan. Zo zijn de jongste kinderen o.a. op maanreis geweest en hielpen ze de heks met haar magische knikkerpot. Met de oudere kinderen deden we dan weer o.a. waterspelletjes, knutselactiviteiten, balspelen en levende gezelschapsspelen. Op het einde van de week zijn we ook op daguitstap geweest naar Bobbejaanland en Kabouterberg.

Hoeveel kinderen hebben deelgenomen en wat was hun reactie?
Dit jaar hebben er een 45-tal kinderen deelgenomen en ze waren weer enorm enthousiast! Sommige kinderen die al wat langer in het centrum zitten kennen ons en het is heel leuk om te zien dat zij de anderen overtuigen om mee te komen spelen. Soms stonden de kinderen al een uur op voorhand al klaar om hun sjaaltje te komen halen.

Hoe hebben jullie zelf het kamp ervaren?
Als je aan onze moniploeg zou vragen om dit kamp in 1 zin samen te vatten, zouden we allemaal zeggen: “Vermoeiend, maar super leuk!”. Het vraagt veel energie om een hele week voor een groep energieke kinderen te staan, maar als je alle vrolijke gezichten van de deelnemers ziet, dan vergeet je die moeheid meteen. Je voelt hoe leuk de kids dit vinden en daar krijg je gewoon energie van. Dat is ook de reden waarom we hier allemaal staan.

Wat maakte dit kamp tot een succes?
Als je elke dag de blije gezichtjes van de deelnemers ziet rondlopen, dan weet je dat het een succes is! Het is voor de kinderen niet altijd even gemakkelijk om in het opvangcentrum op te groeien. Als wij hen dan even gewoon kind kunnen laten zijn door een week spelletjes met hen te komen spelen, dan doen we dat met plezier!