Home

Jaarverslag 2008

18/06/2009
Vanaf vandaag kunt u het jaarverslag 2008 van Fedasil op de website raadplegen. Daarin vindt u de belangrijkste gebeurtenissen en meest opvallende tendensen van vorig jaar terug.

2008 was een bewogen jaar voor Fedasil en zijn partners. De uitdaging was om zoveel mogelijk bedden aan te bieden. Dit was niet vanzelfsprekend als je weet dat het aantal asielaanvragen toenam en de bewoners steeds langer in de opvangstructuren verbleven. Eind 2008 telden we 16.281 personen in de opvangstructuren terwijl de totale opvangcapaciteit 15.862 plaatsen bedraagt. Er is met andere woorden sprake van een bezettingsgraad van 102,6%.

 

In het jaarverslag komen de verschillende maatregelen aan bod die werden genomen om de verzadiging van het opvangnetwerk tegen te gaan. Ook andere onderwerpen vindt u in het jaarverslag terug: de evaluatie van de opvangwet, de vrijwillige terugkeer en de projecten van het Europees Vluchtelingenfonds. Ten slotte bevat het jaarverslag ook de opmerkelijkste tendensen en cijfergegevens van 2008.

 

Het jaarverslag is ook beschikbaar in het Frans. Een beknopte versie in het Engels kunt u binnenkort verwachten.

 

U kunt het jaarverslag op onze website terugvinden.

PDF versie (1.87mb)