Home

Het leven zoals het is … een warm onthaal. Welkom!

31/05/2023
Het onthaal is de eerste plek waar nieuwe bewoners aankomen en welkom geheten worden door een centrumassistent.

Op de dag van aankomst brengt een collega van het onthaal de nieuwe bewoner naar zijn slaapplaats.  Ze bezorgen hen een sanitair pakket met de basis verzorgingsproducten en beddengoed. Zijn nemen een foto en kopies van hun documenten Ook geven zij de eerse info ivm hun verblijf, bijvoorbeeld de openingsuren van het restaurant, de locatie van het sanitair, ... De dag na hun aankomst krijgt de nieuwe bewoner een rondleiding van de sociale begeleiding.  

Het team
Het team van onthaalmedewerkers bestaat uit 18 collega’s en 1 teamcoach. Samen zorgen zij voor de permanentie van het opvangcentrum en zijn zij het eerste aanspreekpunt als de andere diensten niet aanwezig zijn. Het team werkt in shiften van 12 uur.

Hun taken
De taken van een onthaalmedewerker zijn zeer divers. Dit gaat van het ontvangst van nieuwe bewoners en bezoekers, tot controles op het terrein, ter plaatse gaan in geval van incidenten of crisissituaties, eerste hulp bij kleine ongevallen, telefoonpermanentie, postbeheer, controle van in-uit van bewoners, interventieteam bij brand, outcontrole van bewoners die vertrekken en nog veel meer.

De badge
Elke nieuwe bewoner krijgt een badge met enkele basisgegevens op. Deze badge hebben ze overal in het opvangcentrum nodig: om te gaan eten, om materiaal uit te lenen, om binnen en buiten te gaan, … Dit draagt bij aan een goede samenwerking tussen de diensten en een goede verstandhouding tussen bewoners en personeel.