Home

Burgerdienst in NOH !

29/09/2017
Sinds februari 2016 ontvangt het opvangcentrum regelmatig jongeren tussen 18 en 25 jaar die een burgerdienst willen doen. Een zeer verrijkende en waardevolle ervaring voor alle betrokkenen!

Jongeren die zich in ons centrum wilden engageren voor een burgerdienst, deden dit voor een periode van 6 maand. In die periode kregen ze de tijd om het dagelijks leven van de jongeren hier te leren kennen. Elk van deze geëngageerde jongeren bracht eigen ideeën, ervaringen, vragen en voorstellen mee, en deelde deze met het team van medewerkers. In de namiddag hielpen ze mee, bijvoorbeeld om met de jongeren naar het zwembad, een museum of een sportactiviteit te gaan.

Getuigenis

Mohamed is een van deze vrijwilligers en legt ons in enkele lijnen uit hoe deze ervaring tot nu toe voor hem was: “Ik heb het altijd fijn gevonden om me te engageren voor het sociale. Daarom was ik ook blij met deze missie bij het Fedasil-centrum in NOH. Ik heb me snel aangepast aan het werkritme en het personeel was erg vriendelijk en legde me stap voor stap uit hoe het leven in een centrum verloopt. Nu kan ik zelf ook beter uitleggen aan mensen hoe het dagelijks leven van asielzoekers verloopt. Ik geef hierover ook infosessies aan de mensen van het platform voor burgerdienst. Ik vond het ook geweldig om de jongeren zo goed te leren kennen. Ze hebben me veel verteld over hun verleden, hun land, hun cultuur, enz. Deze diversiteit is heel interessant. Het was fantastisch om al deze activiteiten samen met hen en de begeleiders te organiseren.”