Home

Buddy: een verrijkende ervaring

17/10/2023
Als buddy begeleid je een van onze bewoners om te groeien en te integreren, dit via informele contactmomenten en ontspannende activiteiten.

Vriendschap en voldoening
Emelie (28) was zelf opvoeder in het opvangcentrum, maar nam een jaar geleden afscheid van haar functie. Toch kon ze de jongeren niet zomaar achterlaten, dus besloot ze om buddy te worden van één van onze niet-begeleide minderjarige Ali*.

Emelie: "Dit was een beslissing die zowel Ali als mezelf positief heeft beïnvloed. Je ervaart veel vriendschap en waardering als buddy. Het wederzijdse vertrouwen dat groeit, maakt het makkelijker om samen met de precieze noden van Ali aan de slag te gaan. Ali ervaart veel stress omwille van zijn procedure en maakt zich veel zorgen over zijn familie in zijn thuisland. Hij is alleen naar België gekomen en heeft onderweg een zware weg afgelegd, wat traumatisch was. De activiteiten en de contactmomenten hebben een positief effect. Betrokken zijn bij Ali zijn leven geeft veel voldoening, vooral als je ziet dat de activiteiten die we samen doen zijn zorgen duidelijk wegnemen."

Geïnteresseerd?
Wil je ook af en toe afspreken met een bewoner van het opvangcentrum van Sint-Truiden? Dat kan! Voor meer informatie kan je mailen naar info.sint-truiden@fedasil.be We geven graag wat meer uitleg en bekijken samen wat de mogelijkheden zijn. 

*Ali is een fictieve naam