Home

Lommel

20.11.2019
Sophie Tournier, Marie Bouly en Manu Bloemen beslisten om een nieuw project op poten te zetten rond het tijdelijke opvangcentrum...
05.11.2019
Tewerkstelling is een belangrijke factor met het oog op een volwaardige integratie in onze Belgische samenleving. Om onze...

Nieuwsbrief Lommel

Wil u de elektronische nieuwsbrief van ons centrum ontvangen? Vul hieronder uw e-mailadres in.


Over het centrum

Het opvangcentrum in Lommel is één van de Belgische centra voor verzoekers om internationale bescherming die rechtstreeks worden beheerd door Fedasil. Net zoals in 2016, is het centrum opnieuw geopend voor een tijdelijke periode. 

Het is een open opvangcentrum dat plaats kan bieden aan ongeveer 950 verzoekers. Het centrum is gesitueerd op het domein Parelstrand in Lommel en vangt voornamelijk families met kinderen op. 

Verschillende personeelsleden staan in voor de goede werking: maatschappelijk werkers, opvoeders, onthaalmedewerkers, verpleegkundigen, animatoren…. Het tijdelijke opvangcentrum van Lommel is, zoals alle centra van Fedasil, een open opvangcentrum en biedt onderdak, voeding, medische zorgen en sociale begeleiding aan asielzoekers tijdens de behandeling van hun verzoek om internationale bescherming.

Vrijwilligers 

Interesse om een handje te komen helpen? Contacteer ons dan via info.lommel@fedasil.be 

Giften

Wij hebben de afgelopen weken enorm veel giften uit de buurt ontvangen. Bedankt voor jullie vrijgevigheid! Je kan steeds op Facebook (Fedasil Lommel) kijken voor de laatste info.  

Contact

Opvangcentrum Lommel
Luikersteenweg 313
3920 Lommel
info.lommel@fedasil.be 
T: 0470 93 15 85