Home

Nieuwe directeur-generaal

01/07/2024
Pieter Spinnewijn
Pieter Spinnewijn is de nieuwe directeur-generaal van Fedasil. Hij is op maandag 1 juli in functie getreden.

De ministerraad heeft Pieter Spinnewijn aangeduid voor de functie van directeur-generaal van Fedasil. Het gaat om een hernieuwbaar mandaat van 6 jaar, dat ingaat vanaf 1 juli 2024.

Pieter Spinnewijn volgt Michael Kegels op, die in september 2022 zijn ontslag heeft gegeven. In afwachting van de nieuwe DG, vervulde Fanny François de functie ad interim in.

Pieter Spinnewijn is al meer dan 15 jaar aan de slag binnen het Agentschap. Zijn ervaring situeert zich op het terrein, als HR verantwoordelijke en directeur van het Klein Kasteeltje, en bij de centrale diensten in Brussel. Tot gisteren was Pieter waarnemend directeur van de Operationele Diensten.

"‘Ik begin mijn functie met veel enthousiasme’, verklaarde de nieuwe directeur-generaal van Fedasil. ‘De context is moeilijk gezien de verzadiging van ons opvangnetwerk die we al meer dan twee jaar kennen. Ja, de uitdagingen zijn talrijk, maar ik ben optimistisch. Fedasil kan rekenen op toegewijde teams en partners. Samen zullen we erin slagen om de essentie van onze missie terug te vinden: het bieden van opvang en begeleiding van hoge kwaliteit aan alle asielzoekers die daar recht op hebben!’"

Pieter Spinnewijn wil ook graag het werk van Fanny François erkennen. “Fanny heeft veel rust in onze organisatie kunnen brengen. Niemand kent Fedasil beter dan zij. Fedasil heeft altijd kunnen rekenen op haar loyaliteit, verantwoordelijkheidsgevoel en buitengewone inzet. Hartelijk dank!"

Directiecomité

Vanaf 1 juli neemt Fanny François haar rol als Directeur Strategie & Organisatie opnieuw fulltime op. De functie van Directeur Operationele Diensten, die vrijkwam na de benoeming van Pieter Spinnewijn tot DG, wordt binnenkort opengesteld.

Fedasil heeft ook het genoegen een nieuwe directeur van de Algemene Diensten te verwelkomen: Christophe Vanderschueren. Hiermee vult hij het directiecomité van Fedasil aan.

Mandaat? De directiefuncties bij Fedasil worden uitgeoefend voor een verlengbaar mandaat van 6 jaar. De selecties gebeuren door werkenvoor.be  - het selectiebureau van de federale administraties. De ministerraad duidt de directeur/directrice generaal aan.