Home

Samenwerking met scholen

04/05/2024
Onze bewoners worden regelmatig uitgenodigd voor activiteiten en projecten van scholen uit de buurt. Deze positieve contacten zorgen voor mooie samenwerkingen tussen het opvangcentrum en lokale partners.

Culinair ontdekken

Secundaire scholen organiseren inspiratiedagen om leerlingen onder te dompelen in een religie of cultuur die ze niet goed kennen. De scholen verwelkomen onze bewoners graag voor culinaire activiteiten. Onder het motto “een lekkere maaltijd verbindt culturen” deden we al meerdere kookworkshops in Wico Campus Pelt en Sint-Augustinusinstituut Bree. Enkele bewoners koken samen met de leerlingen een traditioneel gerecht uit hun land van herkomst en luisteren naar elkaars verhalen. Uiteraard genieten ze nadien samen van de zelfbereide maaltijd. Letterlijk proeven van een andere cultuur is steeds een succesverhaal!

Verwenmomenten
Sinds twee jaar heeft het opvangcentrum een samenwerking met SyntraPXL campus Pelt. De cursisten van het domein “Beauty & Welness” zoeken geregeld klanten om hun aangeleerde technieken te oefenen. Onze bewoners worden uitgenodigd voor medische pedicures en manicures. Ze genieten enorm van deze behandelingen en creëren daarnaast ook extra oefenkansen voor de cursisten. Een win-win voor beide partijen.

Waardevolle ontmoetingen
Activiteiten met scholen uit de buurt zijn een absolute meerwaarde. De leerlingen maken kennis met de werking van Fedasil en het leven van asielzoekers, en onze bewoners meer over de Belgische cultuur. Daarbovenop heeft iedereen een leuke tijd! Ook interesse in een samenwerking met het opvangcentrum? Contacteer ons zeker om de mogelijkheden te bekijken. We staan steeds open voor nieuwe projecten!