Home

Een centrum met open deuren

16/10/2023
Vanuit Fedasil Lommel proberen we een open dialoog te onderhouden met de buurt, de stad, de verschillende partners, winkels, betrokkenen uit de omgeving. We vinden het uiterst belangrijk om alle omwonenden goed te informeren en te zorgen voor een goede relatie met buurt en stad.

Opendeurdag

Zaterdag 9 september opende het opvangcentrum zijn deuren voor de naaste buren, partners, vrijwilligers en familieleden van werknemers. De bezoekers kregen een rondleiding en maakten kennis met onze werking. Animatiestandjes, optredens door onze talentvolle bewoners en een lekker hapje en drankje maakten onze opendeurdag compleet. Dank je wel aan alle aanwezigen om er samen met onze bewoners een zeer geslaagde namiddag van te maken!

Rondleidingen en infosessies

Niet iedereen is vertrouwd met een opvangcentrum of de procedure die verzoekers om internationale bescherming moeten doorlopen. Daarom organiseren onze medewerkers rondleidingen, infosessies en activiteiten voor scholen en organisaties die eens een kijkje wil komen nemen in ons centrum. Dat kan een klassiek bezoek zijn, of een interactieve rondleiding met onze QR-codes van Scan en Visit (lees verderop). Ook geïnteresseerd in het bredere asielbeleid of in het dagelijkse leven van onze bewoners? Contacteer ons gerust en we bekijken de mogelijkheden. Ook infosessies in scholen behoren tot de mogelijkheden.

Activiteiten met de bewoners

Het opvangcentrum krijgt ook regelmatig vragen van studenten of verenigingen om een eenmalige activiteit te organiseren met of voor onze bewoners. Deze aanvragen zien we graag komen! De integratie van het centrum is immers erg belangrijk en onze bewoners zijn blij om mensen uit Lommel te ontmoeten. Zo hebben er al heel wat leuke activiteiten plaatsgevonden: van knutselactiviteiten tot kookworkshops. We stemmen de vraag altijd af op onze noden en bespreken daarna de mogelijkheden. De activiteiten dienen niet noodzakelijk in het centrum plaats te vinden, we komen graag tot bij jullie! Naast eenmalige activiteiten staan we ook open voor langdurige samenwerkingen met diverse partners uit de omgeving. Interesse om ons beter te leren kennen? Neem dan snel contact op via info.lommel@fedasil.be of bel naar 0479 69 04 01.