Home

Ont-Moeten

31/05/2022
Niets moet, alles mag … Nu de coronamaatregelen achter ons liggen, wordt ontmoeting een stuk eenvoudiger. De deuren van het opvangcentrum staan weer helemaal open!

Vrouwen op de koffie

De aftrap werd gegeven ter gelegenheid van de internationale vrouwendag op 8 maart. Dankzij een goede samenwerking met Femma Booienhoven, Halle-Booienhoven en Ferm Zoutleeuw gaven wel 20 vrouwen uit de buurt en evenzoveel vrouwen uit het opvangcentrum gehoor aan onze uitnodiging.

De namiddag bestond uit een creatieve opdracht en een kennismakingsspel in het lentegras. De werkzaamheden werden op tijd onderbroken door een rijkelijk gevulde koffietafel en lekkernijen, met liefde bereid door enkele vrouwen van het opvangcentrum. Ook de zon was van de partij. Resultaat: tevreden, opgelaten gezichten en het voornemen om dit nog eens over te doen!

Zonneleeuw #2

Net zoals vorig jaar toveren we Zoutleeuw deze zomer om tot een zonnebloemenzee! In mei gingen de werkzaamheden van start: bewoners van het opvangcentrum zaaiden wel 1500 zonnebloemen voor in de serres van tuincentrum Lotus. Op 4 juni was het ook de beurt aan de Leeuwenaars. Na een verkwikkende koffie en een lekker zonnebroodje van de hobbybakkers van het opvangcentrum, trokken we samen op pad: om de zonnebloemen op wel 15 locaties uit te planten. Het resultaat groeit en bloeit: fietsers en wandelaars kunnen zich binnenkort weer vergapen aan de bloemenpracht, langs de kunst- en fietsroute die de stad hier speciaal voor inrichtte .

Dit jaar krijgt de actie trouwens een bijzondere betekenis mee. De zonnebloem is namelijk ook een nationaal symbool van Oekraïne, en daarmee van het verzet tegen de oorlog in dit land.