Home

Vrijwilligerswerking

18/03/2022
Van zodra ons centrum eind november heropende, stonden enkele geëngageerde vrijwilligers klaar om de handen uit de mouwen te steken. Momenteel zijn er al een 35-tal actieve vrijwilligers en er komen er steeds bij! Ze helpen bij de organisatie en begeleiding van activiteiten.

Vestiaire

Twee keer per week baat een vast team van vrijwilligers onze kledingwinkel uit. Dankzij giften van de buurt wordt de winkel aangevuld met kledij en schoenen. De vrijwilligers sorteren de binnengebrachte stukken en zorgen ervoor dat deze bij de juiste bewoners terechtkomen. Zo kan iedereen elk seizoen met een gerust hart trotseren.

Nederlandse les

Volwassen bewoners kunnen in het opvangcentrum Nederlandse les volgen, georganiseerd door vrijwilligers. Van maandag tot vrijdag zijn er meerdere lesmomenten per dag. De bewoners zijn erg gemotiveerd om de taal te leren. Ze voeren korte dialogen en leren zichzelf voorstellen. Naast de Nederlandse les die door vrijwilligers gegeven wordt, lopen de bewoners ook school bij de centra voor Volwassenonderwijs (Cursa en Qrios) en het centrum voor basiseducatie (Ligo Limino). 

Kinderactiviteiten

Elk weekend staan er enkele enthousiaste vrijwilligers paraat om de kinderen van het centrum een leuke namiddag te bezorgen. Ze spelen spelletjes of laten zich gaan tijdens een creatieve activiteit. Na een lange week school hebben de kinderen nog voldoende energie om zich helemaal uit te leven.

En meer...

Vrijwilligers begeleiden nog anderen activiteiten, zoals samen met de bewoners op ontdekking gaan in Lommel of een toertje lopen in de bosrijke omgeving. Het is erg fijn om met zo’n gemotiveerd team te kunnen samenwerken. Via deze weg willen wij iedereen van harte danken voor de begeleiding van alle activiteiten. In de toekomst hopen we nog meer projecten op te starten waarbij vrijwilligers een onmisbare schakel zijn in het groter opvangnetwerk.

 

Momenteel zijn we op zoek naar extra vrijwilligers voor de kinderactiviteiten. Ook de huiswerkbegeleiding voor lagereschoolkinderen en tieners willen we snel opstarten. 

Wil jij je graag engageren? Neem dan zeker contact met ons op via info.lommel@fedasil.be.

Tot snel!