Home

Renovatie Blok E

15/03/2022

Blok E was de laatste blok die nog niet gerenoveerd was. Aangezien de gebouwen, voor de komst van het asielcentrum, een 8-tal jaar leeg stonden, was een grondige renovatie nodig. De renovatie legde de klemtoon op een verbetering van de leefomstandigheden voor de bewoners in het centrum. De renovatie zorgt aldus niet voor een capaciteitsuitbreiding maar wel voor extra ruimte voor ontspanning.

De dienst animatie/buurtwerk voorziet dagelijks activiteiten voor de bewoners. Vaak in samenwerking met externe partners. Aangezien we heel erg afgelegen zijn en de busverbindingen beperkt zijn, is het belangrijk dat we ontspanningsruimte in het centrum kunnen voorzien. Vanaf heden hebben we een lokaal om in stilte huiswerk te maken, een cyberlokaal, een fitnessruimte en een polyvalente zaal.

Aangezien heel veel van onze bewoners overdag gaan werken of naar school gaan, is het belangrijk en fijn dat ze ‘s avonds enige ontspanning hebben. De vernieuwing van het gebouw biedt deze mogelijkheid. Zo hoeven de bewoners niet telkens met 4, 6 tot 8 personen op de kamer te blijven, maar kunnen ze in alle rust en stilte huiswerk maken, een boek lezen, sporten of een spel spelen.