Home

Preventieve lockdown

30/11/2021
Fedasil neemt bijkomende preventieve maatregelen in Sint-Truiden om de verspreiding van het Covid19-virus tegen te gaan. Het opvangcentrum gaat uit voorzorg tijdelijk in lockdown.

Na enkele coronabesmettingen besliste het opvangcentrum om op dinsdag 30 november een grote algemene testronde in het opvangcentrum van Sint-Truiden te organiseren, zowel bij bewoners als personeel. Het centrum krijgt daarvoor de steun van het mobiel testteam van het Universitair Ziekenhuis Antwerpen.  De bewoners die positief testen, zullen verplicht in isolatie gaan, personen die risicocontacten hadden, gaan in quarantaine, zij blijven dus zoveel mogelijk  in hun kamer. Als voorzorgsmaatregel gaat het opvangcentrum in zijn geheel tijdelijk in lockdown tot de testresultaten gekend zijn.

De directie van het opvangcentrum heeft de gemeente geïnformeerd, net zoals de externe partners van het opvangcentrum en de scholen. De kinderen van het opvangcentrum zullen niet terug naar school gaan zolang het centrum in lockdown is.

Het is niet de eerste keer dat een opvangcentrum in preventieve lockdown gaat als gevolg van coronabesmettingen. Het opvangcentrum van Sint-Truiden ging dit voorjaar reeds enkele weken in lockdown om zo de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.