Home

Opvang minderjarigen in Dilbeek

20/04/2022
Fedasil NBMV
Het centrum van Fedasil in Dilbeek vangt de eerste niet-begeleide minderjarige asielzoekers op.

Sinds deze woensdag 20 april heeft Fedasil een nieuw opvangcentrum in Dilbeek (Vlaams-Brabant). 5 jongens afkomstig uit Afghanistan, tussen 12 en 14 jaar, werden er vandaag verwelkomd door een team van Fedasil. Andere aankomsten zijn in de komende dagen gepland.

Het nieuwe opvangcentrum, gelegen in een gebouw van de Christelijke Mutualiteit, stelt Fedasil in staat om opvang te bieden aan een vijftigtal jongeren die zonder ouders in België zijn toegekomen (de zogenaamde NBMV of niet-begeleide minderjarige vreemdelingen). De gebouwen werden eerder ook al gebruikt door de vereniging Minor Ndako voor de opvang van jonge migranten.

Zo kan een antwoord worden geboden aan de groeiende vraag naar opvangplaatsen voor asielzoekers en NBMV in België.

Specifieke begeleiding

Omdat niet-begeleide minderjarigen een extra kwetsbare doelgroep vormen, voorziet Fedasil specifieke opvang en begeleiding voor hen.

Ongeveer 30 personeelsleden staan in voor de goede werking van het centrum: maatschappelijk werkers, opvoeders, onthaalmedewerkers, verpleegkundigen, logistiek medewerkers, animatoren…. De medewerkers werken afwisselend en zijn 7d/7 en 24u/24 aanwezig om de jongeren te begeleiden. Het opvangcentrum voorziet immers niet alleen in de dagelijkse basisbehoeften (zoals onderdak, voedsel en kledij), de jongeren krijgen ook sociale, juridische en medische bijstand. Bovendien organiseert het centrum intensieve opleidingen Nederlands en verschillende workshops rond maatschappelijke oriëntatie.

Er staan nog vacatures open voor het opvangcentrum in Dilbeek op www.fedasil.be

Oproep voor kledij en schoenen

Op de nieuwe Facebookpagina doet het centrum een oproep voor kledij voor jongeren vanaf 14 (broeken, T-shirts, truien, jassen…) en (sport)schoenen (maat 38 tot 45). Ook kousen en ondergoed zijn zeer welkom! Meer info via info.dilbeek@fedasil.be