Home

Opendeurdagen in de opvangcentra

29/08/2022
Fedasil opendeurdag
September is traditioneel de maand waarin veel centra hun deuren openzetten voor het grote publiek. Een overzicht!

In september zijn er naar goede gewoonte heel wat opvangcentra die een opendeurdag organiseren voor buren, vrijwilligers en het brede publiek.  De meeste activiteiten wordenook  aangekondigd via de Facebookpagina’s van de verschillende centra.

Zondag 4 september – Broechem 20 jaar – Casa Mundial (13-17u)

Het centrum start deze feestelijke dag met een Wereldbrunch (op inschrijving). Vanaf 13u staan de deuren open voor iedereen. Allen welkom om een kijkje te nemen, een babbeltje te slaan, om een drankje of een hapje te nuttigen, te genieten van een streepje muziek of leuke kinderanimatie.

Zaterdag 10 september – Arendonk  Opendeurdag  (15-18u)

Met deze feestelijke opendeurdag vieren de collega’s van Arendonk ook meteen het slot van hun feestjaar voor het 20-jarig bestaan van het centrum. Een muzikale dag met een gastoptreden van ex-bewoner Mansour en heel wat animatie voor groot en klein. 

Zondag 11 september – Kapellen – Open Monumentendag

Het centrum van Kapellen viert dit jaar zijn 25ste verjaardag. Voor deze gelegenheid kunnen bezoekers rondleidingen volgen door het centrum met uitleg over de historiek van de kazerne.

Zondag 11 september – Steenokkerzeel  Opendeurdag (14-17u)

Op deze dag opent het Observatie- en Oriëntatiecentrum van Steenokkerzeel de deuren en zorgt voor hapjes, drankjes, animatie en rondleidingen door het centrum.

Zaterdag 17 september – Neder-Over-Heembeek – Opendeurdag (10-17u)

Op 17 september organiseren de collega’s van NOH hun gebruikelijke barbecue. Verder op de agenda: bezoek aan het centrum, fotoparcours, houten spelletjes, free podium…

Zondag 18 september – Dilbeek – Opendeurdag

Het recent geopende centrum voor niet-begeleide minderjarigen in Dilbeek opent voor de eerste keer de deuren voor het publiek. Een kans om dit centrum te ontdekken!

Zondag 18 september – Herbeumont – Opendeurdag

Op het programma van deze opendeurdag: sneukeltocht in het bos, tentoonstelling, filmvoorstelling over de komst van Amal naar België, muziekoptreden en heel wat andere animatie.

Zaterdag 24 september – Oudergem - Opendeurdag (13-17u)

Het nieuwe centrum voor minderjarigen in Oudergem stelt de deuren voor de eerste keer open voor het publiek. U kan er gaan kijken naar een fototentoonstelling, deelnemen aan een introductie Afghaans en Afrikaans dansen, en nog zoveel meer….

Zaterdag 24 september – Rixensart 25 jaar – Opendeurdag

Om de 25ste verjaardag van het centrum te vieren, organiseert Rixensart een groot buurtfeest in de stijl van ‘Top Chef’. Meteen een ideale gelegenheid om de nieuwe individuele keukens, die de laatste maanden werden geïnstalleerd, in te huldigen.