Home

Opvang in jeugdverblijf de Hoge Rielen

18/12/2023
Fedasil Arendonk stuurt de tijdelijke opvang van asielzoekers in Kasterlee aan.

Fedasil kampt met een tekort aan plaatsen om asielzoekers die een verzoek om internationale bescherming registreren in België, op te vangen. Om een opvangplaats te kunnen voorzien voor iedereen die daar recht op heeft, is er dringend behoefte aan extra opvangfaciliteiten. Vlaams minister van Brussel, Jeugd, Media en Armoedebestrijding, Benjamin Dalle, heeft daarom een oproep gelanceerd naar alle jeugdverblijven in Vlaanderen om noodopvang te faciliteren. Momenteel kregen er zo al families opvang in jeugdcentra in Kinrooi, Bekkevoort, Heuvelland, Merelbeke, Mesen, Oudsbergen en Beersel.

In dit kader werd er ook samen met De Hoge Rielen in Kasterlee voor gekozen om tijdelijk families op te vangen in het jeugdverblijf. De site zal plaats bieden aan maximaal 124 mensen, die er slechts voor een korte periode verblijven, in afwachting van een definitieve plaats in het opvangnetwerk van Fedasil en zijn partners.

De eerste bewoners worden verwacht tegen eind december, en de opvang in De Hoge Rielen is gepland tot begin maart. De coördinatie van deze opvang wordt uitgevoerd door het opvangcentrum van Arendonk.

Er wordt nauw samengewerkt met de betrokken diensten van de gemeente en de lokale politie om een soepel en veilig verloop te waarborgen. Het team van Fedasil Arendonk staat klaar als het eerste aanspreekpunt voor eventuele vragen van buurtbewoners of de gemeente.