Home

Overlijden van een jonge bewoner in Broechem

25/04/2019
Op woensdag 24 april werd een jong kind dat in het opvangcentrum van Broechem verbleef, dood teruggevonden.

Het kind, een negenjarige jongen, was sinds maandagavond verdwenen en de politie- en hulpdiensten werden al snel op de hoogte gebracht. Op woensdagnamiddag ontdekte de politie het lichaam van de jongen op het terrein van het opvangcentrum.

Het parket van Antwerpen is meteen een onderzoek opgestart.

Voor Fedasil is dit een uitzonderlijke situatie. Het hele Agentschap is erg aangeslagen door dit drama.

Fedasil wil zijn steun betuigen aan de familie van het slachtoffer en aan de collega’s van het centrum van Broechem. Psychologische hulp wordt voorzien aan iedereen die hier nood aan heeft.

Fedasil hoopt snel duidelijkheid te krijgen over de omstandigheden van deze tragische gebeurtenissen. De communicatie over het onderzoek is in handen van het parket van Antwerpen.

Het opvangcentrum van Broechem (Ranst) opende in 2002 de deuren op het terrein van een voormalige militaire basis. In het centrum is plaats voor 350 asielzoekers. Zoals elk opvangcentrum van Fedasil gaat het om een open opvangcentrum waar opvang en begeleiding worden geboden aan personen die een verzoek om internationale bescherming (asiel) indienden. Deze opvang wordt voorzien gedurende de duur van de procedure van hun asielaanvraag.