Home

Einde noodopvang in de Hoge Rielen

04/03/2024
Fedasil Arendonk stond sinds 18 december in voor noodopvang van asielzoekers in de Hoge Rielen. Op 1 maart zijn er de laatste bewoners vertrokken.

Om het tekort aan opvangplaatsen voor verzoekers om internationale bescherming op te vangen, werd de hulp ingeschakeld van een aantal jeugdverblijven om noodopvang te faciliteren. Zo heeft Fedasil Arendonk opvang verzorgd in het jeugdverblijf de Hoge Rielen.

De eerste bus met 37 bewoners kwam toe op 18 december. Een tweede en derde bus kwamen toe op 27 december en 3 januari. In totaal werden er 109 bewoners opgevangen, waarvan 39 kinderen. De bewoners kwamen uit 17 verschillende landen: Eritrea, Guinee, Ivoorkust, Georgië, Palestina, Kameroen, Colombia, Turkijke, Moldavië, Tunesië, Syrië, Haïti, Servië, Afghanistan, Armenië, Venezuela en Algerije.

De asielzoekers in de Hoge Rielen konden rekenen op materiële hulp: bed, bad, brood en begeleiding. Daarenboven zorgde een ploeg van 7 enthousiaste vrijwilligers voor een aangename dagbesteding. Zo was er op maandagnamiddag Nederlandse les en op dinsdag- en woensdagnamiddag werden er activiteiten georganiseerd.

Een warme dankjewel gaat uit naar de collega’s van Fedasil Arendonk die de noodopvang mee mogelijk maakten, naar de vrijwilligers voor hun bijdrage en inzet, naar Natuur en Wetenschap voor de leuke workshop 'glas graveren', naar het personeel van de Hoge Rielen voor de goede samenwerking en om het verblijf van onze bewoners mee tot een goed einde te brengen. En ook heel veel dank aan alle buurtbewoners en sympathisanten die ons hebben voorzien van kledij, speelgoed, buggy’s, …