Home

Heropening terugkeerloketten

19/06/2020
Vanaf 22 juni kunnen personen die vrijwillig willen terugkeren opnieuw terecht in de loketten van Fedasil, enkel op afspraak.

De loketten voor vrijwillige terugkeer openen opnieuw hun deuren vanaf maandag 22 juni, enkel op afspraak en met respect voor de veiligheidsmaatregelen:

  • Via het gratis nummer 0800 32 745 maken personen vooraf een afpsraak. Een permanentie per telefoon is verzekerd elke werkdag van 9u tot 12u30 en van 13u30 tot 16u.
  • Wie zich aan het loket aanmeldt, moet de veiligheidsmaatregelen respecteren: een masker dragen, afstand van 1m50 bewaren, handen wassen en ontsmetten.
  • De persoon moet alleen komen (een enkele persoon per gesprek).
  • Voor een efficiënte behandeling van het dossier, vragen we iedereen om alle nodige documenten mee te brengen.
  • Indien personen symptomen vertonen van besmetting met het coronavirus, vragen we hen om thuis te blijven.

Terugkeer tijdens de lockdown

Tijdens de coronacrisis werden internationale vluchten afgeschaft en werden vrijwillige terugkeerreizen uitgesteld en de loketten gesloten (sinds 16 maart). In tussentijd zijn Fedasil en de partners doorgegaan met het bieden van ondersteuning vanop afstand voor personen die wensen terug te keren naar hun herkomstland. Een aantal terugkeerreizen naar een klein aantal landen kon trouwens wel doorgaan.  

Loket van Charleroi: nieuw adres

Het terugkeerloket van Charleroi is verhuisd naar een nieuwe locatie aan de Boulevard Frans Dewandre 1A, 6000 Charleroi, vlakbij het OCMW van Charleroi.