Home

Feestelijk najaar in de centra

28/08/2018
Maar liefst 3 centra vieren in september hun verjaardag. Daarnaast zijn er ook een heleboel opendeurdagen.

Sint-Truiden 20 jaar: Marché Mondial

Op 16 september organiseert het opvangcentrum van Sint-Truiden een multiculturele markt ter ere van de 20ste verjaardag van het centrum. Bezoekers kunnen genieten van een feestelijk evenement met eet- en drankkraampjes, circusartiesten, animatie voor kinderen, informatiesessies, enz… Meer info: www.facebook.com/events/503662023395070/ 

Sint-Pieters-Woluwe 20 jaar: BBQ + animatie

Ook de collega’s van Sint-Pieters-Woluwe vieren het 20-jarig bestaan van het centrum. Op 23 september, organiseert het centrum een barbecue en een fijne namiddag vol muziek en animatie. Meer info: www.facebook.com/events/2087575957984180/

Jodoigne 15 jaar: Animatie en sensibilisering

Voor de 15e verjaardag voorziet het centrum van Jodoigne een heleboel activiteiten. ‘s Ochtends komen scholen uit de buurt voor een rondleiding en meer uitleg over asiel en migratie. In de namiddag en avond is iedereen welkom voor diverse activiteiten en optredens. Afspraak op 26 september!
 

Andere opendeurdagen

September is traditioneel ook een maand waarin heel wat opvangcentra hun opendeurdag of een evenement organiseren.

  • In het OOC van Steenokkerzeel gaat de jaarlijkse opendeurdag door op zondag 2 september. Enkele dagen later, op 8 september, bent u welkom bij de collega’s van het OOC in Neder-Over-Heembeek.
  • In Bovigny kiezen ze op 2 september voor een sportieve activiteit met hun jaarlijkse ‘Balade au bois de Ronce’. Een wandeling van 7km laat u kennismaken met het centrum en met de cultuur van de bewoners. 
  • Op 30 september kan u in Arendonk terecht voor het jaarlijkse Totemtoeren Festival. Dit jaar brengen ze een combinatie van muziek en animatie. De spits wordt afgebeten door de Fedasil-band, een pop-upband met collega’s! 

Al deze evenementen vormen een ideale gelegenheid om eens een bezoek te brengen aan een van de opvangcentra.

Hou zeker de webpagina’s en Facebookpagina’s van de verschillende centra in de gaten om op de hoogte te blijven van deze en andere activiteiten!