Home

Opening Infopunt Bordet

29/09/2023
Eind september opende een nieuw Fedasil Infopunt in de Héger Bordetstraat, naast het opvangcentrum Brussel Bordet. Het Infopunt opereert los van het opvangcentrum, en heeft ook een aparte ingang.

Het Infopunt Bordet bevindt zich om de hoek van het opvangcentrum en vervangt het oude Infopunt in het Aanmeldcentrum (Klein Kasteeltje). Verzoekers om internationale bescherming, maar ook transmigranten en mensen zonder wettig verblijf, kunnen er terecht voor informatie over hun procedure, medische hulp, juridisch advies, enz. Het nieuwe Infopunt is dus niet bedoeld voor verzoekers om internationale bescherming die een opvangplaats vragen. Zij moeten zich registreren op een wachtlijst waarna Fedasil hen zal contacteren wanneer er een plaats voor hen beschikbaar is.

Samenwerking met partners

In het Infopunt werken Fedasil en partnerorganisaties nauw samen. Een deel van het team staat in voor de individuele gesprekken, met ondersteuning van het Fedasil Reach Out-team. Caritas, onze partner ter plaatse, ontvangt de bezoekers en geeft hen bijkomende info.

“We hopen dat in de toekomst ook andere partners een plaats zullen krijgen in het Infopunt”, verduidelijkt projectleider Robin Verschelden. “Door meerdere actoren in Brussel onder één dak te brengen, willen we de toegang tot informatie en diensten vergemakkelijken voor migranten, ongeacht hun status.”

Infopunt Bordet maakt deel uit van een reeks ondersteuningsmaatregelen voor de begeleiding en opvang van verzoekers om internationale bescherming in Brussel in het kader van de opvangcrisis.

Zit u met vragen over de opening van het nieuwe infopunt? We ontvangen jullie graag op onze infosessie voor buurtbewoners. Meer details volgen binnenkort.