Home

Inès, onthaalmedewerkster in Zoutleeuw

“Op het onthaal sta je in het middelpunt van het centrum. Je bent het eerste aanspreekpunt voor vragen van bewoners, zoekt naar ad-hoc oplossingen, zorgt voor het vervoer en ziet toe op de aankomsten en vertrekken uit het centrum. Die constante beweging rond je is best vermoeiend. Maar, je leert de bewoners en hun dagelijkse gang er ook goed door kennen. Die nabijheid beschouw ik als een van onze taken: een babbeltje kunnen slaan met mensen, en een troostende schouder kunnen bieden als ze dat nodig hebben. Helaas legt corona ons haast sinds de opening van het centrum de nodige afstand op, en kan ik in deze periode niet altijd zo hartelijk zijn als ik zou willen.”

22 jaar werkt ze al bij Fedasil. Van scholenbeheer over animatie tot logistiek management, Inès zag en deed het allemaal. De groeikansen die Fedasil haar werknemers biedt, de mogelijkheid om je interesses te verbreden door van dienst te veranderen doorheen je loopbaan vindt ze dan ook een meerwaarde binnen de organisatie.

Twee  jaar geleden was het tijd om een nieuwe uitdaging op te nemen: de opstart van een nieuw, klein opvangcentrum in Zoutleeuw. Met al haar organisatorische know-how stak Inès hier haar schouders onder en tekende ze in voor een dienst die nog niet op haar lijstje stond: onthaalmedewerkster.

“Ondanks de afstand die de coronacrisis teweegbrengt, is Fedasil Zoutleeuw een warm centrum: de kleinschaligheid ervan is daarin een belangrijke factor. We staan dicht bij de mensen, en de mensen staan dicht bij elkaar.”