Home

Fien, centrumarts in Deurne

“Het werken in het opvangcentrum in Deurne is een waardevolle en uitdagende aanvulling op mijn werk als huisarts in een leuke groepspraktijk in Borgerhout. Net zoals in de praktijk kunnen bewoners van Fedasil Deurne bij mij terecht voor medische consultaties en opvolging van hun chronische ziekten.  De medische dossiers zijn vaak complex en ook de ziektebeelden zijn anders dan bij de algemene bevolking waardoor ik elke dag bijleer. Gezien mijn opleiding ‘Tropische Geneeskunde’ is het daarom de ideale job voor mij.

De bewoners in het centrum hebben vaak verschrikkelijke dingen meegemaakt. Werken in het centrum is ook werken met mensen die vaak gekwetst en kwetsbaar zijn, die zich in een onzekere situatie bevinden en die soms veel zorg nodig hebben.  De verhalen zijn soms zwaar en frustrerend, de mensen vaak des te dankbaarder voor de zorg die ze krijgen.

Naast deze consultaties gaat een groot deel van mijn tijd naar preventieve geneeskunde (vaccinatiedagen organiseren, opvolgen van TBC screening...), het mee nadenken over protocollen en richtlijnen, de communicatie naar ziekenhuizen en andere hulpverleners toe, interessante opleidingen volgen... Dit alles maakt de job super veelzijdig! Het allerleukste is dat je niets alleen doet: Er is een leuke samenwerking binnen het opvangcentrum tussen de verschillende diensten én ik word omringd door een team van geweldige verpleegkundigen , dat het gros van de medische taken op zich neemt en een fantastische administratieve kracht is.

Het huisartsenberoep is een prachtige stiel. In het centrum wordt hij voor mij nog mooier, interessanter, uitdagender en kleurrijker."