Home

Annelies & Pauline, regiocoördinatoren

Annelies: “Voor ik hier twee jaar geleden startte, werkte ik al een tijd bij een OCMW. Hierdoor bouwde ik heel wat nuttige ervaring op. Nu heb ik minder contact met de asielzoekers zelf en sta ik vooral in voor het ondersteunen van de lokale besturen en de collega’s in de collectieve opvangcentra. Die ondersteuning is erg breed: van dagdagelijkse vragen over bepaalde dossiers, tot hulp bij de opstart en afbouw van tijdelijke opvangcentra en het uitvoeren van evaluaties op de opvangkwaliteit van de verschillende locaties. Geen dag is hetzelfde en ik ervaar een grote vrijheid om zelf mijn agenda in te plannen en projecten op te volgen die me het meest interesseren.”

Pauline: “Voor mij is de grote uitdaging in deze job om het verschil te kunnen maken door goede ondersteuning en informatie te bieden aan de lokale partners. Ik doe het werk nog niet lang, maar de bezoeken aan de opvangcentra van Kapellen en Sint-Truiden maakten erg veel indruk op me. Vanaf dag 1 voelde ik dat ik in deze functie veel zou kunnen leren op korte tijd. Elke week en zelfs elke dag is helemaal anders waardoor je de meest uiteenlopende situaties tegenkomt.”

Annelies en Pauline werken als coördinatoren bij het regiokantoor van Fedasil. Zij bieden dagelijkse ondersteuning aan opvangcentra en lokale opvanginitiatieven binnen hun regio.