Home

Almaas, boekhouder in Steenokkerzeel

Almaas werkt in het observatie- en oriëntatiecentrum voor niet-begeleide minderjarigen (NBMV) te Steenokkerzeel. Als enige boekhouder in het opvangcentrum, valt zijn job niet te onderschatten. 

In 2014 kwam Almaas als vluchteling uit Afghanistan in België aan. Hij verbleef zelf zes maanden in een opvangcentrum. Hij weet dus als geen ander hoe het voelt om als vluchteling in een opvangcentrum te wonen. Voor hem was het dé motivatie om te solliciteren bij Fedasil.

“Ik zorg voor alle financiële aspecten in het centrum. Een selectie van de taken die ik uitvoer, is: aankopen doen, facturen behandelen, bestelbonnen opmaken, contacten leggen met leveranciers, het budget beheren... Ook het uitbetalen van zakgeld aan de jongeren is één van mijn taken.

Mijn grootste uitdaging is ervoor zorgen dat alle aankopen van A tot Z tot in de puntjes zijn afgewerkt. Een groot deel van mijn tijd gaat ook naar het budgetbeheer van het centrum. Het afsluiten van de week op een correctie manier geeft mij daarom veel voldoening. Bovendien is het contact met de jongeren van het centrum een grote meerwaarde. Ook de collegialiteit en de sfeer onder de collega’s vind ik fantastisch. Ik had mij geen beter team kunnen voorstellen.”