Home

Thijs, helpdeskmedewerker van de dienst ICT

“Ik voel me erg vrij in mijn job. In deze functie heb ik niet het gevoel dat er een micromanager op mijn vingers zit te kijken die me elke dag zegt ‘Thijs, je moet dat zus of zo doen.’ Ik kan mijn eigen planning maken, mijn eigen oplossingen bedenken voor de problemen die die dag op mijn pad komen en dat vind ik een fantastisch aspect aan mijn job.

Als helpdeskmedewerker voor de centra van Fedasil Arendonk en Fedasil Deurne, sta ik in voor al hun ICT-taken. Dat gaat van het installeren van nieuw materiaal tot creatieve oplossingen bedenken voor een probleem dat die dag ergens opduikt in het centrum. Ik ben zo ooit begonnen in het opvangcentrum van Lommel. Dat centrum was opgebouwd uit allemaal bungalows en was dus verspreid over een grote oppervlakte. Bij de uitbreiding van het centrum werden er ook extra bungalows in gebruik genomen voor personeel, maar die lagen erg ver verwijderd van de straatkant, maar die hadden natuurlijk ook internet nodig. We hebben met een heel aantal mensen van de ICT-dienst daar toen ons hoofd over zitten breken over hoe we dat het beste konden aanpakken. Alleszins: we vonden een oplossing. Het blijft tot op heden de grootste hoofdbreker van mijn carrière bij Fedasil.

Het contact met de collega’s die je helpt in de centra is ook een enorm grote meerwaarde, niet iedereen is zo bezig met informatica dus het is ook belangrijk om altijd vriendelijk te blijven en hen verder te helpen. Een goede diagnose van een probleem begint bij de grootste basis: zit de stekker in? Branden er lampjes? En ja, soms gaat het over de aan/uit-knop op een stekkerdoos die niet aanstaat. Ik kan wel zeggen: het werk is gevarieerd en dat maakt de job zo ongelofelijk boeiend. Van deze basis tot grote ICT-toepassingen in de praktijk brengen - en die kunnen uitleggen in mensentaal.

Ik kan het in drie woorden samenvatten: de autonomie, de vrijheid, de collega’s. Daar doe ik het voor. Je hebt geen onderlinge concurrentiestrijd tussen collega’s. Niemand houdt zijn kennis apart, iedereen helpt iedereen en dat is goud waard.”