Home

Word buddy van een asielzoeker

12/01/2022
We zijn opnieuw op zoek naar buddy's uit de omgeving. Ben je ouder dan 18 jaar en spreek je vlot Nederlands? Kan je minstens 1x per maand tijd vrijmaken om samen een activiteit te doen? Dan kan je buddy worden! Op zaterdag 19 maart om 10u organiseren we een infosessie waarin het buddyproject toegelicht wordt. Wil je graag nu al aan de slag als buddy, aarzel dan niet om ons te contacteren!

Als buddy trek je er regelmatig op uit met één van onze bewoners. Een wandeling in de buurt, samen eten maken, een sportieve activiteit of gewoon een goede babbel. Deze informele en vriendschappelijke ontmoetingen dragen bij aan de integratie van asielzoekers in de lokale gemeenschap. Het vormen bovendien uitstekende momenten om de Nederlandse taal te oefenen.

Op basis van jouw profiel doen we een matching met één van de bewoners van het opvangcentrum. Kort daarna nemen we contact op met jou om een eerste kennismaking in te plannen. Deze eerste ontmoeting gaat door in het opvangcentrum in aanwezigheid van een begeleider. Als het na deze ontmoeting klikt, en jullie besluiten om door te gaan, kunnen jullie zelf afspraken maken voor een volgende bijeenkomst. Er is een vaste contactpersoon waarbij de buddy steeds terechtkan met vragen.

Inschrijven voor de infosessie van zaterdag 19 maart om 10u op info.kapellen@fedasil.be