Home

Vrouw zijn in het centrum

07/03/2023
8 maart is het Internationale Dag van de Rechten van de Vrouw. De vrouwen in het centrum worden deze dag in de bloemetjes gezet. We vinden het echter ook belangrijk om de andere dagen van het jaar extra aandacht aan het welzijn van vrouwen in het centrum te besteden. Er zijn immers veel minder vrouwen dan mannen in het centrum.

Daarom richtten onlangs een creatieve ruimte in, only for women, waar ze onder elkaar tot rust kunnen komen en zich creatief kunnen uitleven. Dankzij de vele giften van buren en organisaties hebben we heel wat materiaal dat de vrouwen kunnen gebruiken. Zo maken ze oorbellen, armbandjes, leuke knuffeltjes of ander borduurwerk. Ook wordt er getekend en geschilderd en worden er soms workshops over allerlei thematieken gegeven. De vrouwen vertrekken van hun expertise en inspireren elkaar. Zo komt er ontzettend veel creatief talent komt naar boven.

Ook vrouwen die niet in het centrum verblijven zijn welkom om af en toe een creasessie te komen geven. Heb je interesse? Neem dan zeker contact op met info.molenbeek@fedasil.be