Home

Twee jaar al

13/06/2024
Op maandag 22 april bestond opvangcentrum Dilbeek exact twee jaar. We hebben in die periode meer dan 100 jongeren begeleid. Ze komen uit onder meer Afghanistan, Syrië en Somalië.

De jongeren die in april 2022 bij ons aankwamen, hebben het centrum de voorbije maanden één voor één verlaten. Sommigen konden in een pleeggezin terecht, anderen wonen vandaag in een lokaal opvanginitiatief en enkelen onder hen wonen zelfs alleen met enkel ambulante ondersteuning. Intussen spreken ze Nederlands, gaan ze naar het regulier onderwijs en hebben sommigen een studentenjob. Zowel fysiek als mentaal zijn ze enorm gegroeid. We zijn enorm fier op wat we, samen, hebben bereikt.

Intussen blijven we uiteraard ook nieuwe jongeren onthalen. En die nieuwkomers zijn opvallend jong. Kinderen van 12 of 13 jaar zijn lang geen uitzondering meer. Een voor ons nieuwe, maar zeer boeiende uitdaging.

Stilaan bereiden we ons ook voor op de zomervakantie. We willen ervoor zorgen dat onze jongeren opnieuw écht kind kunnen zijn. Er is een groot aanbod aan activiteiten en kampen. Daarnaast proberen we de oudsten onder hen ook toe te leiden naar een studentenjob.