Home

Toekomstplannen

25/10/2023
Bewoonster Maryan getuigt over haar zoektocht naar werk.

Meet Maryan! Maryan vluchtte vorig jaar uit Somalië met haar tweejarig zoontje Anwar, nu verblijven ze samen bij Fedasil Lommel. Vandaag organiseerde het opvangcentrum samen met VDAB Limburg een jobdag voor alle bewoners. Maryan twijfelde geen seconde om zich in te schrijven.

“Als alleenstaande mama kon ik niet eerder lessen volgen of gaan werken, want ik had geen opvang voor mijn zoon. Maar nu Anwar in september startte met school, kan ik eindelijk op zoek gaan naar een job!”

“Wat mijn droomjob is? Ik weet het niet goed, ik denk dat ik het leuk zou vinden om te werken in een supermarkt of kledingswinkel. Ik ga vooral op zoek naar een job tijdens de schooluren, zodat ik Anwar voor en na school kan opvangen, en in de buurt, want ik kan enkel te voet of met de bus.”

“Ik wil veel bijleren om nog meer op mijn eigen benen te staan en om mijn zoontje die kennis door te geven, net zoals mijn eigen mama mij leerde lezen en schrijven. Het zal ook goed zijn om mijn gedachten wat te verzetten, het leven is hier niet altijd makkelijk als alleenstaande mama.”

“Een job vinden in België is voor mij erg belangrijk, want ik ben er zeker van dat er ons dan een toekomst met meer mogelijkheden te wachten staat”, besluit Maryan.

We wensen je veel succes, Maryan!